Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Od czego zacząć
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wol3
Mam pytanie... Chcialem nauczyc sie php ale nie wiem od czego mam zaczac nie wiem czy do tego potrzebne sa jakies programy tak jak np. front page w html. Prosze o pomoc.
hwao
hehe kazdy ma ten 1 raz moze tak:
www.krasnal.tk nagraj serwer to Ci bedzie potrzbene.
Raczej bez ksiakzi nie wystartujesz przyda Ci sie naprawde (najlepiej z jakims cd z sofetm wtedy mialbyc napisane gdzie co trzymasz zeby Ci dzialało).

Potem mozesz poczytac na forum przyklejone tematy tam masz odnosnie ksiazek softu itp
Co do edytro to na poczatku mozesz pisac w notatniku tak ja zaczynalem a w miare jak Twoj kod zacznie sie rozrastac zaopatrzyc sie w jakis edytor php

Zapoznaj sie z podstawami i kozystaj z manuala na php.net podstawy sa po polsku a dalej juz sobie poradzisz
Good Luck
Seth
1. Najpierw polecam zajzec tutaj: php FAQ albo tutaj Wstęp do php aby miec poglad czym wogole jest php i co nam daje, a czego nie.

2. Aby wogole myslec o pracy z php trzeba zainstalwoac serwer WWW + php oraz ew. Baze danych: Apache i MySQL na Windows

3. Kiedy juz masz na czym pracowac trzeba zabrac sie za nauke skladni php: Kurs php

4. Jezeli masz jakies problemy z php to najpierw poszukaj na googlach lub na naszym forum - jezeli nie znajdziesz odpowiedzi umiesc temat na forum.
Guest
Dzieki jak poczynie jakies postepy to sie pochwale biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.