Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Coś nie tak ze zmienymi?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wycicha
Mam skrypt w którym includ-uje jakiś następny plik i wtym co wincludowałem smile.gif includu-je następny więc struktura powina być taka index.php ----> theme.php ----> function.php, no i wieć problem tkwi w tym ze jak mam zmineną o nazwie $adres umiesczoną w stronie index.php i chciał bym ja pobrać dopiero w pliku o naziwe functions.php, i tutaj się juz nie pobiera. sad.gif :?: :?: :?:
P.S
Jeśli jest taki topic już to podajcie link do niego.
mike
Co rozumiesz pod pojęciem pobierasz? $_POSt, $_GET ?
Daj troche kodu może kolejności includów i wczytywanie zmiennych masz złe.
zombie
Moze gdzies ponownie nadajesz jej wartosc? Powinna wyswietlac sie bez problemu. Sprobuj zmienic jej nazwe i sprawdzic, czy w function.php wartosc jest zachowana. A moze probujesz wykorzystac zmienna wewnatrz funkcji? Tam jej nie bedzie. smile.gif
Misiek
Nie wiem czy dobrez rozumiem: zmiennej $adres przypisałeś jakąś wartość w pliku index.php, a chcesz z tej wartości skorzystać w pliku functions.php? Jeśli tak, to moja rada jest taka: nie przypisuj wartości tej zmiennej w pliku index.php, tylko np. wpisz jej wartość do pliku txt. Wtedy będziesz mógł skorzystać z niej kiedy tylko zechcesz. Nigdy nie próbowałem, ale może sesje też są jakimś rozwiązaniem.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.