mam taki problem. W bazie danych mam 2 tabelki, jedna to userzy, a druga to mailing. Problem polega na tym, że chcę aby po klinknięciu w opcję masowy mailing można było wysyłać wiadomości do wybranych lub wszystkich osób z tabelki userzy.
W tabeli userzy są dane takie jak:
id, unick, upass, ulevel, uaktywny, uemail, uklucz i udata_dodania.
W tabeli mailing mam dane:
id, tytul, data_dodania, tekst.
Teraz 2 pliki odpowiadają za masowy mailing:
mailing.php:
<? $akcja2 = $_GET['akcja2'] ; $lang_id = $_SESSION['lang_id'] ; if( $lang_id == 0 ) $lang_id = 1 ; $javascript[] = 'js/common.js' ; $javascript[] = 'js/tiny_mce/tiny_mce.js' ; $javascript[] = 'js/tiny.js' ; 'js' => $javascript, 'js_before_load' => 'tinymce_set( '.$lang_id.', 1 ) ; ', 'js_onload' => 'ustaw_tiny() ;' )) ; $submenu2[] = array( 'url' => 'index.php?adm_id='.$adm_id.'&akcja2=new', 'mtekst' => 'Nowy element', 'opis' => 'Nowa wiadomość dla użytkowników' ) ; $smarty->assign( 'submenu2', $submenu2 ) ; $modul = new Module( 'mailing', $smarty ) ; $page = $_GET['page'] + 0 ; $smarty->Assign( 'page', $page ) ; $params['order'] = ' order by id desc ' ; $modul->limit( 10 ) ; $modul->list_el( $params ) ; } elseif( $akcja2 == 'new' ) { $modul->new_el() ; } elseif( $akcja2 == 'edit' ) { $id = $_GET['id'] + 0 ; $modul->edit_el( $id ) ; } elseif( $akcja2 == 'show' ) { $id = $_GET['id'] + 0 ; $baza->Query( "select * from ".$prefix."mailing where id = '$id'" ) ; $row = $baza->get_array() ; $smarty->assign( $row ) ; $smarty->assign( 'tresc', $smarty->fetch( 'admin/modules/mailing/show_mailing.tpl') ) ; } elseif( $akcja2 == 'save' ) { $do = $_POST['do'] ; $modul->save_el() ; if( $do == 'inside' ) $baza->query( "select uemail from ".$prefix."userzy where ulevel = 'firma'" ) ; else $baza->query( "select email as uemail from ".$prefix."newsletter" ) ; include( '../engine/class.phpmailer.php' ) ; while( $row = $baza->get_array() ) { $email = $row['uemail'] ; $subject = $_POST['tytul'] ; $body = $_POST['tekst'] ; wyslij_maila( $email, $subject, $body ) ; } // echo mysql_error() ; } elseif( $akcja2 == 'del' ) { $id = $_GET['id'] + 0 ; $modul->del_el( $id ) ; } elseif( $akcja2 == 'widoczny' ) { $id = $_GET['id'] + 0 ; $baza->query( "update ".$prefix."aktualnosci set widoczny = 1 - widoczny where id = '$id'" ) ; } ?>
oraz edit_mailing.tpl:
<h3>Edycja mailingu</h3> <form class="edit" action="index.php?adm_id={$adm_id}&akcja2=save" method="post"> <input type="hidden" name="id" value="{$id}" /> <label for="tnazwa">Tytuł:</label><input size="45" type="text" name="tytul" value="{$tytul}" /><br/> <label for="do">Do:</label><select name="do"><option value="inside">wszystkich użytkowników</option><option value="outside">zapisanych do newslettera</option></select> <label for="tnazwa">Treść wiadomości:</label><textarea cols="80" rows="8" id="textar" name="tekst">{$tekst}</textarea><br/> <input type="submit" value="zapisz" /> <input type="submit" value="wyślij" /> <br style="clear: both;"/> </form>
Teraz moje pytanie jak mam to połączyć, aby wysyłało także do wybranych osób bo próbowałam już wielu rzeczy nic nie wychodzi. Proszę bardzo o pomoc.
I jeszcze treść wysyła się bez obrazków. Czy z tym też coś można zrobić?