Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: symulacja: "strona intertnetowa jest niedostepna"
Forum PHP.pl > Forum > PHP
1q2w3e4r
Witam
Załóżmy, że mam domenę o nazwie: mojadomena.pl i wchodząc na nią normalnie znajduje serwer i wczytuje index.php.
Natomiast wchodząc na nieistniejącą domenę: "dowolnadomena.pl" Chrome wyświetla taki komunikat: "Ups! Przeglądarka Google Chrome nie znalazła strony dowolnadomena.pl"
inne przeglądarki podobnie. Czy jest możliwość symulacji tego na mojej domenie np. za pomocą nagłówków header() lub czegoś innego?
Ważne jest żeby wchodząc na wszystkie adresy inne niż index.php działało wszystko normalnie. Po prostu nie chcę żeby był dostęp do mojego skryptu z zewnątrz po wpisaniu domeny.

Macie jakieś propozycje?
memory
w google własne strony błedów (dokładnie 404)
1q2w3e4r
Dzięki za odpowiedź, ale ja nie chcę nagłówka 404. Nawet usuwając index.php można otrzymać 403. Chcę żeby zachowywało się tak jakby tej domeny nie było co podałem w przykładzie.
usb2.0
nie wiem jak zarzadzasz ta domena, ale przykladowo jesli korzystasz z AWS
to w Route53 zdaje sie mozesz stworzyc CNAME na domene ktora nie istnieje
memory
.htaccess tworzysz plik na root. Ukryje ci index.php. Jeżeli chcesz wszystko przekierować na index (z nieistniejących adresów) użyj wildcard w swoim hostingu

1. <IfModule mod_rewrite.c>
  2. RewriteEngine On
  3. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  4. RewriteRule ^(.*)$ index.php [QSA,L]
  5. </IfModule>
  6.  
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.