Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak stworzyć plik install.php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Xart
Witam mógłby mi ktoś powiedzieć jak stworzyć skrypt lub jakiś tutaj wrzucić ?
Potrzebuję skrypt, który zapisuje dane podane przez użytkownika podczas instalacji do pliki config.php.
com
Nie ten dział i nie bardzo wiem czego od nas oczekujesz no normalnie formularz i zapis do pliku questionmark.gif
Xart
A mógłbyś mi napisać taki skrypcik, który zapisze dane z formularza do pliku ?
com
za darmo to wiesz, a to sa podstawy, wiec co z tego że ja to zrobię skoro Ty się nic nie nauczysz... zapis http://pl1.php.net/manual/en/function.file-put-contents.php i formularze http://magazynt3.pl/Obsluga-formularzy/
Xart
Nauczę się analizując kod...
!*!
Cytat(Xart @ 6.01.2014, 16:48:29 ) *
Nauczę się analizując kod...

To już masz odpowiedź w powyższych przykładach. Ewentualnie jakbyś chciał zapisać plik konfiguracyjny w formie tablicy, to możesz dodatkowo dla ułatwienia użyć var_export.
Xart
Dobra mam działa tylko tam gdzie sobie ustawiam w zmiennej tekst configu mam błąd w 2 liniach nie wiem czemu...

1. $cfgContent ='<?php
  2. ini_set('display_errors', 'Off'); /// Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in
  3. $dbhost = \''.$_POST['sqlserver_hp'].'\';
  4. $dblogin = \''.$_POST['sqluser_hp'].'\';
  5. $dbpass = \''.$_POST['sqlpass_hp'].'\';
  6. $dbselect = \''.$_POST['sqldb_hp'].'\';
  7. mysql_connect($dbhost,$dblogin,$dbpass);
  8. mysql_select_db($dbselect) or die("<center><div style='color:red'><b>Wystąpił błąd! Prosimy spr&oacute;bować za chwilę...</b> </div></center>"); //// Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in
  9. mysql_query("SET CHARACTER SET UTF8");
  10. ?>';

Czemu ? średnik jest ...
!*!
  1. ini_set(\'display_errors\', \'Off\');
Xart
@UP
Dzięki działa a tę drugą linie ?

@EDIT:
Już sobie poradziłem analizując twoją poprawę kodu (dzięki wielkie)
com
No i widzisz i o to właśnie chodziło, a do obsługi formularza naprawdę nie była Tobie nasza pomoc potrzeba bo w necie jest tego na pęczki, a tworzenie koła na nowo jest bez sensu, skoro jak sam mówisz nauczysz się analizując kod wiec czy ja go napisze czy ktoś zrobił to wcześniej nie robi różnicy, bo jak widzisz sam wystarczyło Cie trochę zmotywować i poradziłeś sobie prawie w całości sam smile.gif A to forum służy do tego żeby rozwiązywać problemy a nie wykonywać zadania za kogoś wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.