Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL] Wyświetlanie zakresów dat (dni zarezerwowanych) w prostym kalendarzu.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
piotrku
Witam,

Coś mnie przyćmiło i nie mam za bardzo pomysłu na to jak wyświetlić dane o zajętych dniach w kalendarzu.

Sprawa wygląda tak:
Jest baza danych z informacją o rezerwacjach w danym przedziale dat - rezerwacji może być kilka w różnych przedziałach.
Chcę stworzyć prosty kalendarz - wyświetlenie poszczególnych dni tygodnia z danego miesiąca w jednej linii.

Czyli coś na kształt:
| 1 | 2 | 3 | 4 |... itd.

I właśnie do tego momentu jest wszystko ok. smile.gif
W jaki sposób oznaczyć poszczególne dni, że są zajęte?

Myślałem o pobraniu danych z bazy i wrzuceniu ich do tablicy o rozmiarze ilości dni miesiąca z dodatkową informacją, że dany dzień jest zajęty i wtedy podczas tworzenia kalendarza użyć takowej tablicy z przygotowanymi uprzednio danymi i zamarkować odpowiednio zajęte dni.

Nie wiem czy dobrze kombinuję, może ktoś miał podobny problem i znalazł jakieś inne lepsze rozwiązanie?
Kshyhoo
Dlaczego nie użyjesz szukajki, sporo tematów było poruszanych o rezerwacji, ostatni w tym tygodniu...
szczemp
Znam gościa co właśnie pisał taki system grafiku rezerwacji pokoi http://grafik.lkn.pl. Może udzieli rady.
piotrku
Witam,

Faktycznie poszukałem po forum i raczej nie będę mieć problemów smile.gif
Dzięki za rady Panowie.
em1X
Rozwiązanie jest proste. Arshaw's calendar + usługa REST udostępniająca JSONem zarezerwowane terminy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.