Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Automatyczne głosowanie w ankiecie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
SarnaMC
Witam. Piszę do was z taką dziwną prośbą. Na tej stronie:
Kod
hhh

znajduje się ankieta w której bierze udział moja znajoma Ewa Kyrcz. Chciałbym napisać skrypt, stronę, na którą jak się wejdzie jest automatycznie oddawany głos na nią. Napisałem coś takiego:
  1. <?php
  2. $postFields['poll_26'] = '283';
  3. $postFields['vote'] = 'Głosuj';
  4. $ch = curl_init('http://feszyn.com/sukniaslubna2014sonda/');
  5. curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
  6. curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $postFields); //wypelnia pola
  7. curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);
  8. curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  9. echo curl_exec($ch);
  10. curl_close($ch);
  11. ?>
  12.  

Ale to nie działa, tzn:
1. Głosy się nie dodają
2. Na moim hostingu xaa wyświetla się taka wiadomość:
Kod
curl_setopt() [function.curl-setopt]: CURLOPT_FOLLOWLOCATION cannot be activated when safe_mode is enabled or an open_basedir is set in /home/sarnamc/public_html/start.php on line 9

No więc mam do was prośbę ;D Napisze mi ktoś z was taki skrypt? mam już przygotowane kilka rzeczy które łatwo znaleść.
To jest skrypt głosowania:
  1. <div id="polls-26" class="wp-polls">
  2. <form id="polls_form_26" class="wp-polls-form" action="/sukniaslubna2014sonda/" method="post">
  3. <p style="display: none;"><input type="hidden" id="poll_26_nonce" name="wp-polls-nonce" value="ab69d538b8" /></p>
  4. <p style="display: none;"><input type="hidden" name="poll_id" value="26" /></p>
  5. <p style="text-align: center;"><strong>Najpiękniejsza suknia ślubna 2014</strong></p><div id="polls-26-ans" class="wp-polls-ans"><ul class="wp-polls-ul">
  6. <li><input type="radio" id="poll-answer-240" name="poll_26" value="240" /> <label for="poll-answer-240">Ewa Bartnicka</label></li>
  7. <li><input type="radio" id="poll-answer-241" name="poll_26" value="241" /> <label for="poll-answer-241">Magdalena Carter</label></li>
  8. <li><input type="radio" id="poll-answer-242" name="poll_26" value="242" /> <label for="poll-answer-242">Sylwia Kopczyńska Desirer</label></li>
  9. <li><input type="radio" id="poll-answer-243" name="poll_26" value="243" /> <label for="poll-answer-243">Novia Blanca</label></li>
  10. <li><input type="radio" id="poll-answer-244" name="poll_26" value="244" /> <label for="poll-answer-244">Fulara&Żywczyk</label></li>
  11. <li><input type="radio" id="poll-answer-245" name="poll_26" value="245" /> <label for="poll-answer-245">Agata Wojtkiewicz</label></li>
  12. <li><input type="radio" id="poll-answer-246" name="poll_26" value="246" /> <label for="poll-answer-246">Monika Olecka Gala</label></li>
  13. <li><input type="radio" id="poll-answer-247" name="poll_26" value="247" /> <label for="poll-answer-247">JMart</label></li>
  14. <li><input type="radio" id="poll-answer-248" name="poll_26" value="248" /> <label for="poll-answer-248">Anna Kara</label></li>
  15. <li><input type="radio" id="poll-answer-249" name="poll_26" value="249" /> <label for="poll-answer-249">Agnieszka Światły</label></li>
  16. <li><input type="radio" id="poll-answer-279" name="poll_26" value="279" /> <label for="poll-answer-279">Agnes</label></li>
  17. <li><input type="radio" id="poll-answer-282" name="poll_26" value="282" /> <label for="poll-answer-282">Atelier Kama Ostaszewska</label></li>
  18. <li><input type="radio" id="poll-answer-283" name="poll_26" value="283" /> <label for="poll-answer-283">Ewa Kyrcz</label></li>
  19. </ul><p style="text-align: center;"><input type="button" name="vote" value=" Głosuj " class="Buttons" onclick="poll_vote(26);" /></p><p style="text-align: center;"><a href="#ViewPollResults" onclick="poll_result(26); return false;" title="Pokaż wyniki tej sondy">Pokaż wyniki</a></p></div>
  20. </form>
  21. </div>
  22.  

Za napisanie skryptu mogę wspomóc tą stronę sms jakimś jeżeli będzie taka potrzeba ;D Z góry dzięki za pomoc
RiE
To forum nie pomaga w hackingu, robieniu spambotów, manipulowaniu głosami ani innymi podobnymi rzeczami niezgodnymi z ogólnie przyjętymi normami.
SarnaMC
no spoko, chociaż nie o to chodzi ;D Pomagam tej pani Ewie zrobić stronkę na którą ktoś wejdzie, od razu oddaje głos i stronka się zamyka, a link będzie opisany co dokładnie robi, każdy będzie wiedział że oddaje głos. Może to głupie ale pani Ewa chciałaby takie udogodnienie haha.gif
SarnaMC
ale sam skrypt też nie działa. Wypróbowałem ugu - bezpłatny, ale może akurat by zadział. No ale tutaj też lipa, nie oddało głosu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.