Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: display: flex i przeglądarka Safari
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
Maxie
Witam, mam niewielki problem. Pracuję na co dzień na przeglądarce Google Chrome. Zrobiłem "grid", czyli "kratę" pozwalającą na ustawianie elementów w treści strony jak w tabeli, tylko bez używania tabeli smile.gif . Kiedyś słyszałem, że używanie tabel to budowania layout'a strony to bardzo zły pomysł, więc omijam tego szerokim łukiem. Znalazłem coś ciekawego. Display: flex;. Pięknie to wyglądało. ładnie się dopasowywało itp. Po napisaniu części strony postanowiłem sprawdzić jak to wygląda na innych przeglądarkach. No cóż. Wyglądało wyśmienicie. Aż nagle dostałem informację o tym, że na safari coś nie działa. Zainteresowało mnie to, więc to sprawdziłem. Wyszło na to, że w Safari nie ma takiego czegoś jak display: flex;... Jeden prosty flex musiałem zastąpić czymś takim:
Kod
block.table .w {
display: block;
width: 924px;
margin-top: 10px;
clear: both;
}

.block.table .w:after {
content: " ";
clear: both;
display: block;
height: 0px;
}

block.table .w .k {
float: left;
display: inline-block;
min-height: 1px;
}

block.table .k.r1 {
     width: 25%;
}
block.table .k.r2 {
     width: 50%;
}
block.table .k.r3 {
     width: 75%;
}
block.table .k.r4 {
     width: 100%;
}

Według mnie wygląda to mało elegancko. Znacie jakiś sposób na problem z display: flex w Safari lub na jakiś "ładniejszy" sposób na napisanie "grid'a"?
Z góry dziękuję za wszelkie odzewy, pozdrawiam, Maxie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.