Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Oszczędność liczby plików na serwerze
Forum PHP.pl > Forum > PHP
piotr485
Witam, czy istnieje możliwość napisania takiego skryptu który by wyciągał dany fragment ze zdjęcia.... hmmm no oczywiście, że to możliwe gdzie ja mam głowę tongue.gif ale jak będzie to wpływało na obciążenie serwera questionmark.gifexclamation.gif

Dla przykładu stworzę plik png który będzie w sobie zawierał 100 albo 1000 zdjęć jedno pod drugim, a poprzez PHP będę wyciągał dane zdjęcie.

Wszystko dlatego, że na serwerze jest limit 1,5mln plików, a że ta liczba może być zbyt mała chcę zaoszczędzić na liczbie plików z racji, że ograniczeń transferowych i wielkościowych nie ma.

Co myślicie na temat takiego rozwiązania ?smile.gif
matiit
Szkoda czasu na takie kombinacje. Weź sobie hostuj obrazki na innym serwerze po prostu.
Daimos
Na początku myślałem, że to żart, ale Ty chyba na poważnie...
Kolega wyżej dał najlepszą odpowiedź, a jak szukasz pomysłu jak obejść limity, to możesz też trzymać pliki w bazie, albo spakowane (a wypakowywać tylko takie, które będą potrzebne, zapisywać tymczasowo gdzieś).
Oczywiście jedno i drugie to słaby pomysł, ale czasami trzeba dotknąć i się sparzyć wink.gif

Cytat
ta liczba może być zbyt mała

Jak już przyjmujesz założenia typu "może" to czy wiesz, że:
procek na Twoim serwerze może nie wytrzymać,
ramu na Twoim serwerze może zabraknąć,
dysk na Twoim serwerze może nie wyrobić,
administrator może się...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.