Czadus
13.02.2014, 10:45:18
Hej,
poszukuję rozwiązania i nie wiem na ile jest to realne do wykonania. Otóż po pierwsze chcę otrzymać plik wynikowy o określonych rozmiarach, np. 500px na 500px - plik svg oczywiście. Ten plik składałby się z naniesionych z góry określonych plików graficznych svg (o nieznanych nam z góry parametrach). Każdy z tych plików może ulec modyfikacji, zmniejszeniu, powiększeniu rotacji.
Testy, jakie do tej pory wykonałem, głównie w oparciu o SimpleXML nie dały i rezultatu, bo ciężko mi po mergu zeskalować grupę elementów do odpowiednich rozmiarów i nie wiem czy jest to możliwe, czy nie, czy może lepiej zamiast svg skorzystać z png? I na nich operować?
Kshyhoo
13.02.2014, 12:53:23
Może zainteresuj się
svg.js. Myślę, że dział nietrafiony...
tikky
13.02.2014, 17:54:58
chcę otrzymać plik wynikowy o określonych rozmiarach, np. 500px na 500px - plik svg oczywiście
Plik svg o określonej rozdzielczości? Przecież svg to plik wektorowy a nie bitmapowy, więc o ile sie nie mylę on nie ma określonej z góry rozdzielczości natomiast możesz go wyświetlić w dowolnej rozdzielczości.
Czadus
13.02.2014, 23:14:24
Dział myślę, że jest trafiony bo nie chodzi mi o frontendową edycję. Problem miałem, przy łączeniu plików SVG ale udało mi się rozwiązać go poprzez dodanie do jednego wynikowego pliku kilku innych poprzez <image> - na razie działa rewelacyjnie. Łatwo i szybko mogę poszczególne elementy transformować. Dzięki za reakcję.