Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Łaczenie wielu plików svg do jednego
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Czadus
Hej,

poszukuję rozwiązania i nie wiem na ile jest to realne do wykonania. Otóż po pierwsze chcę otrzymać plik wynikowy o określonych rozmiarach, np. 500px na 500px - plik svg oczywiście. Ten plik składałby się z naniesionych z góry określonych plików graficznych svg (o nieznanych nam z góry parametrach). Każdy z tych plików może ulec modyfikacji, zmniejszeniu, powiększeniu rotacji.

Testy, jakie do tej pory wykonałem, głównie w oparciu o SimpleXML nie dały i rezultatu, bo ciężko mi po mergu zeskalować grupę elementów do odpowiednich rozmiarów i nie wiem czy jest to możliwe, czy nie, czy może lepiej zamiast svg skorzystać z png? I na nich operować?
Kshyhoo
Może zainteresuj się svg.js. Myślę, że dział nietrafiony...
tikky
chcę otrzymać plik wynikowy o określonych rozmiarach, np. 500px na 500px - plik svg oczywiście

Plik svg o określonej rozdzielczości? Przecież svg to plik wektorowy a nie bitmapowy, więc o ile sie nie mylę on nie ma określonej z góry rozdzielczości natomiast możesz go wyświetlić w dowolnej rozdzielczości.
Czadus
Dział myślę, że jest trafiony bo nie chodzi mi o frontendową edycję. Problem miałem, przy łączeniu plików SVG ale udało mi się rozwiązać go poprzez dodanie do jednego wynikowego pliku kilku innych poprzez <image> - na razie działa rewelacyjnie. Łatwo i szybko mogę poszczególne elementy transformować. Dzięki za reakcję.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.