Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [S2] Routing i brak path
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ZiaRek
Nie wiem czy uda mi się dobrze wytłumaczyć co chce uzyskać.

Pracuje nad pewną grą internetową, chcę ją oprzeć głównie na metodzie POST, chcę żeby jedyny "link" do mojej strony to był slash "/" tzn. www.adrestrony.pl

W Symfony2 routing wymaga określenia path: /jakasciezka aby przekierowywać określone adresy na określone kontrolery

Czy jest możliwość ustawienia scieżki odnoszącej się do kontrolera bez ścieżki która ma być przekierowana tzn.

zamiast

/**
* @Route("/some", name="test_some")
*/
public function someAction(Request $request){
...

to coś na zasadzie

/**
* @Route(name="test_some")
*/
public function someAction(Request $request){
...

Potrzebne mi to jest do przekierowywania akcji do innych akcji po wysłaniu formularza, lub jakiejs innej okreslonej czynnosci. Sam forward i redirect mi nie wystarcza. Potrzebuje móc odnosić się do konkretnej nazwy przekierowania czyt. (test_some)
Pyton_000
/*
lub /**

questionmark.gif
ZiaRek
Nie o to mi chodziło. To co podałeś nie działa a dwa routy ze slashem generują błąd.
Szymciosek
Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem, ale Route musi mieć ustawione path czyli @Route("/link")

a żeby do tego odnieść się z innego kontrolera np. przy redirect robisz
  1. @Route("/link", name="link")

w innej akcji:

1. return $this->redirect($this->generateUrl('link'));
pyro
Cytat(ZiaRek @ 20.02.2014, 19:33:01 ) *
Sam forward i redirect mi nie wystarcza.

A w czym forward nie wystarcza, bo wygląda na to, że to jest dokładnie to, czego szukasz?

// EDIT

Poza tym ładowanie każdej strony przez jedno URI to bardzo kiepski pomysł - wbrew wszelkim zasadom usability, SEO, ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.