Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Połączenie z sFTP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Kamils2
Witam
Jaka jest najskuteczniejsza metoda podpięcia się do serwera sFTP z poziomu PHP'a ?
Potrzebuje na serwerku wykonywać tylko odczytanie listy plików/katalogów, sprawdzenie kiedy katalog był utworzony na serwerze oraz opcjonalnie wyświetlić użytkownikowi PDFa/XMLa z serwera.

Pytam ponieważ czytałem w necie o kilku sposobach ale nie wiem, który w praktyce okazuje się najlepszy?
Na chwile obecną najlepszą metodą wydaje mi się użycie biblioteki php_ssh2.

Pozdrawiam Kamil
timon27
Wygląda to baaardzo nieoptymalnie.
Twój skrypt aby wyświetlić pdfa/xmla będzie musiał je skopiować na serwer skryptu.
To będzie trwało.
Skoro pierwszy serwer i tak musi być on-line, to czemu nie umieścisz tych plików w http?
Kamils2
poniewaz nie pozwala mi na to 'firma matka' ktora kontroluje mniejsze spolki czyli m.in nasza firme tak sobie ich dzial IT to wymyslil i ja jedyna opcje mam wlasnie po sFTP na upartego moge sobie podmapowac / zrobic udzial na serwerze w HTTP podpiac udzial z serwera windowsowego z tym katalogiem gdzie sa faktury jednak to tez moze wywolac marudzenie ludzi z gory (czyt. z firmy matki) dlatego szukam jakiegos dobrego rozwiaznia do sFTP (lista plikow, pobieranie pliku, sprawdzenie daty utworzenia katalogu)
timon27
Rozumiem że wystarczy ci prosty kod pobrania pliku?

Jeśli tak to :

LINK
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.