<td> <form action="savelineup.php" method="POST"> <? require_once 'functions.php'; $host_players = takeplayers($gospodarz_id); foreach ($host_players as $host_player): $hname = $host_player['first_name']." ".$host_player['last_name']; $player_id = $host_player['id']; $position_id = $host_player['position_id']; ?> <input type="submit" value="Send"><br> <? endforeach; ?> </form> </td>
Czy ktoś z Was mógłby mi pomoc zeby zamiast tego co powyżej wysyłąć dane jednak chechboxami. Chciałbym wyswietlic wszystkie nazwiska z bazy ( takeplayers($gospodarz_id) ) i obok każdego umieścić checkbox. Chce miec mozliwosc zaznaczenia kilku i wysłania do pliku savelineup.php w którym chciałym wstawiac tyle rekordów do bazy ile checkboxów zaznaczyłem.
Teraz w pliku savelineup.php mam podpiętą taką funkcję, ale przesyła mi tylko jeden rekord, a ja chce wszystkie zaznaczone.
INSERT INTO lineup (match_id, round_id, player_id, club_id, position_id, league_id) VALUES ('".$_POST['match_id']."', '".$_POST['round_id']."', '".$_POST['player_id']."', '".$_POST['gospodarz_id'].".'".$_POST['gosc_id']."'', '".$_POST['position_id']."', '".$_POST['league_id']."')";
Będę wdzięczny za pomoc.
pozdr.
A.