Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Doczepić informacje do strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wree
Witam.

Klepię wtyczkę do opery i potrzebuję doczepić coś do strony, informacje gdy wykryje dany url.
Mam taki kod js:

1. if(location.href.match(/allegro\.pl\/[0-9]{1,}-.+\.html/g)) var url = location.href;
  2. if(location.href.match(/youtube\.com\/watch\?v=[a-zA-Z0-9]{1,}/g)) var url = location.href;
  3.  
  4. if(url) window.onload = load;
  5.  
  6. function load(){
  7. document.write('<h1 style="font-size:25px; color:red;">INFORMACJA</h1></body></html>');
  8. }

to co ten skrypt robi to zastępuje mi całą stronę tą informacją zamiast dodać ją do strony. Potrzebuję dodać do strony najlepiej w dolnym lewym lub prawym rogu. Próbowałem document.getElementsByTagName('body') ale nie zwraca mi nic (jeżeli jest to wtyczka). Nie wiem jak to ugryźć. Potrzebuję tylko doczepić coś do strony a męczę się już 2 dni. Wtyczka ma wiele url-i, nie tylko 2 dlatego nie mogę obrać miejsca na stronie na bazie jakiegoś tagu ponieważ nie znam struktury każdej ze stron. Jest na to sposób? by po prostu wyświetlić info gdy znajdzie link z location.href bez użycia query tylko js?
in5ane
No to daj coś w stylu:
  1. <h1 style="font-size: 25px; color: #ff0000; position: absolute; bottom: 0; left: 0;"INFORMACJA</h1>
A dla body w stylach ustaw:
  1. position: relative;
wree
dzięki za info, chodzi mi o to, że wogóle tekstu nie wyświelta albo jak wyświetla to mnoży np teraz mam taką wersje:

1. window.onload = addToBody;
  2. questionmark.giffunction addToBody () {
  3. var btn=document.createElement("H1");
  4. var t=document.createTextNode("INFORMACJA");
  5. btn.appendChild(t);
  6. document.getElementsByTagName("BODY")[0].appendChild(btn);
  7. };

to wyświetla w wielu miejscach jeżeli na stronie znajduje się kod embed, pewnie dlatego, że embedy mają w sobie własną strukturę <body> i mnoży je a potrzebuję tylko 1 wyświetlić. Wydaje się, że to prosta sprawa jest po prostu dodać trochę tekstu na górze lub dole, ale właśnie z tym mnożeniem odpada.

Jak zrobić by funkcja wykonała się tylko 1 raz? a nie dla każdego body?
in5ane
Skorzystaj z mojego kodu.
wree
to nic nie zmienia, tekst nadal pojawia się wielokrotnie jeżeli na stronie występuje kilka kodów embed, rezultat jest taki sam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.