Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML][PHP]Problem z wydrukowaniem strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
embe
Witam,
mam nietypowy problem.

Gdy drukuję potwierdzenie wygenerowane przez stronę, w jednym miejscu drukuje tylko połowę tekstu:

Oto kod tego elementu:

<table width=80% cellspacing=0 cellpadding=0 border=0>
<tr><td></td>
<td bgcolor=d7d7d7 width=110 height=50><center><font color=0cb1e9 face=oswald style="font-size:21px;"><?php
for ($i = 3, $n = sizeof($order->totals); $i < $n; $i++) {
echo $order->totals[$i]['text'];
}
?></td></tr></table>

Czy ktoś ma jakiś pomysł czemu się tak dzieje?
Dodam, że jak drukuje do PDF'a to nie ma takiego problemu a jak do drukarki to jest.
Cały dokument wydrukowany jest bez błędów. Nawet duże niebieskie pola.

trueblue
Załączasz czcionki poprzez Google Fonts?
Spróbuj odinstalować czcionkę z komputera.
Zobacz jaki to da efekt.
Zainstaluj czcionkę w formacie ttf, a nie otf.
Znów zobacz jaki efekt.

Rozwiązania są (oprócz powyższych):
1. Załączyć bezpośrednio do strony zmodyfikowane style css z Google (wyrzucić local(...) z src)
2. Skorzystać z: http://fontsquirrel.com i wygenerować własną paczkę.
embe
Czcionka załącza się z google. Dodatkowo powiem, że użyta jest w prawie całym dokumencie i nigdzie nie ma z nią problemu tylko w tym jednym miejscu.
Jeśli wydrukuje dokument do pdfa to wszystko jest dobrze. Jeśli do drukarki to drukuje tylko pół tej liczby.
trueblue
Czy masz czcionkę zainstalowaną lokalnie w systemie, czy próbowałeś/aś usunąć z systemu?
embe
Miałem czcionke w systemie. Odinstalowałem ją i... chyba pomogło smile.gif Narazie dokument drukuje się prawidłowo. Porobie jeszcze testy.
trueblue
Jeśli ktoś jednak będzie miał czcionkę w systemie i będzie drukował, to nie rozwiąże to problemu.
Podałem Ci inne rozwiązania globalne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.