Jestem świadom, że temat wraca jak bumerang, przejrzałem to i inne fora ale nie mogę temu podołać. Mam strone na jednym z ser.hostingowych i oczywiście nie mam dostępu do pliku php.ini, więc trzeba improwizować jednak phpmailer przysporzyło mi nie lada problemów i znienacka wpadłem na jedno z forum gdzie ktoś podał gotową funkcję (poniżej), podałem na pewno poprawny adres serwera, login, hasło, email oraz zmieniłem na wymagany port 587 jednak cały czas dostaje komunikat o niemożności nawiązania połączenia smtp. Może w złym miejscu port zmieniam ? mógł by ktoś dopomóc - mając na uwadze, że to dział "Przedszkole"

<?php //Konfiguracja $smtp_host=""; //adres serwera smtp np:smtp.wp.pl $smtp_username=""; //login na twoje konto $smtp_password=""; //haslo na twoje konto $email=""; //twoj adres email //Koniec Konfiguracji function smtp_mail($mail_to, $subject, $message) { if($mail_to == '') $error = 'Nie podałe? adresu odbiorcy!'; $error = 'Nie podałe? tematu wiadomo?ci!'; $error = 'Wiadomo?ć jest pusta!'; $error = 'Nie mogę się poł?czyć z serwerem SMTP!'; return false; } server_parse($socket, '220'); server_parse($socket, '250'); server_parse($socket, '334'); server_parse($socket, '334'); server_parse($socket, '235'); } else{ server_parse($socket, '250'); } server_parse($socket, '250'); $to_header = 'To: '; foreach($mail_to_array as $mail_to_address){ server_parse($socket, '250'); } $to_header .= (($mail_to_address != '') ? ', ' : '')."<$mail_to_address>"; } server_parse($socket, "354"); server_parse($socket, '250'); return true; } function server_parse($socket, $response) { } } '.$server_response); } } ?>