Mam taki problem, gdyż na mojej stronie mam dziwnie w bazie namieszane (np. ilość użytych kodów zamiast 100 jest 1000 w bazie itemshop_uzyte_kody) i pewna osoba miała niemożliwą liczbę wirtualnych punktów.
Prosiłbym o skorygowanie mojego skryptu do aktywowania kodów:
$kody_query = mysql_query("SELECT * FROM $baza_strony.itemshop_kody WHERE kod_doladowania='$_POST[kod]'"); if($kody['status'] == 0) { mysql_query("UPDATE $baza_strony.itemshop_kody SET `data`='".date('Y-m-d H:i:s')."', `uzyl_userid`='$dane[id]', `uzyl_ip`='".ip()."', `status`='1' WHERE kod_doladowania='$_POST[kod]'"); mysql_query("UPDATE $baza_strony.itemshop_uzyte_kody SET uzyto=uzyto+1 WHERE konto='$kody[konto]' AND nazwa LIKE '$kody[usluga]'"); mysql_query("UPDATE $baza_account.account SET is_monety=is_monety+$kody[ilosc_waluty] WHERE id='$dane[id]'"); if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM $baza_strony.itemshop_daty WHERE data='".date('Y')."'")) == 0) { } if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM $baza_strony.itemshop_daty WHERE data='".date('Y-m')."'")) == 0) { } if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM $baza_strony.itemshop_daty WHERE data='".date('Y-m-d')."'")) == 0) { } echo'<script>alert("Kod został aktywowany pomyślnie, twoje konto zostało doładowane!"); history.back();</script>'; } else { } } else { } }
Czy jest tutaj jakiś błąd, albo złe zabezpieczenie?
Dziękuję z góry,
Pozdrawiam!