ostatnio wymyśliłem sobie, żeby zrobić taki panel gracza do SA:Mp. Panel polega na logowaniu się tymi samymi danymi zarówno na serwerze, forum i panelu. Teraz tworzę panel.
Ogólnie gdy pracowałem na localhoscie poniższy kod działał poprawnie(co co w komentarzach było w localhoscie). Jedyną zmianę jakąprzeprowadziłem było tak na prawdę pozmienianie liter z małych na duże w zapytaniach. Mimo to pojawia mi się ostrzeżenie:
Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\WebServ\httpd\serwer\samp\login.php on line 38
Daję cały kod logowania(nie ma nic w nim takiego szczególnego co musiałbym ukrywać)
<html> <head> <link rel="stylesheet" href="inc/komunikaty.css"> <meta charset="UTF-8"> <title>Logowanie do konta</title> </head> <?php include 'zmienne.php'; include ('inc/sql.php'); $pobierz_kasa_bank = $db->query("SELECT `Bank_kasa` FROM `Gracze` WHERE `Nick` = '$nick'"); foreach($pobierz_kasa_bank->fetchAll() as $row_kasa_bank) { } }else{ //if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT `nick`, `haslo` FROM `gracze` WHERE `nick` = BINARY '".$_POST['nick']."' && `haslo` = BINARY '".$_POST['haslo']."' ")) > 0) { if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT `Nick`, `Haslo` FROM `Gracze` WHERE `Nick` = BINARY '".$_POST['nick']."' && `Haslo` = BINARY '".$_POST['haslo']."' ")) > 0) { if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT `Id` FROM `Gracze` WHERE `Nick` = BINARY '".$_POST['nick']."' && `Haslo` = BINARY '".$_POST['haslo']."' ")) > 0 ) { //if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT `id` FROM `gracze` WHERE `nick` = BINARY '".$_POST['nick']."' && `haslo` = BINARY '".$_POST['haslo']."' ")) > 0 ) { $_SESSION['zalogowany'] = true; $_SESSION['nick'] = $_POST['nick']; $_SESSION['haslo'] = $_POST['haslo']; $odwiedziny = $db->exec("UPDATE `Gracze` SET `WizytyWWW` = `WizytyWWW` + 1 WHERE `Nick` = '".$_POST['nick']."' "); echo '<div class="info">Zostałeś zalogowany. Za chwilę zostaniesz przeniesiony do swojego panelu.</div>'; } else { } } else { echo '<div class="error">Użytkownik '.$_POST['nick'].' nie istnieje lub wpisałeś błędne hasło.</div>'; } } else { ?> <center> <b>Logowanie do konta:</b> <form action="login.php" method="post"> Wpisz Nick:<br/> <input type="text" name="nick" /><br/> Wpisz hasło:<br /> <input type="password" name="haslo" /><br/> <input type="submit" value="Wyślij" name = "wyslij"/> <br/> </center> </form> <?php } } ?>
Wie ktoś co jest nie tak? Proszę o jakieś sensowne odpowiedzi.
Przepraszam. Chyba znalazłem rozwiązanie. Widzę, że "połowicznie" poprawiłem skrypt na PDO. Zapomniałem głównym zapytaniu. Teraz powinno być ok.
Umie ktoś to przerobić na PDO?
if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT `Nick`, `Haslo` FROM `Gracze` WHERE `Nick` = BINARY '".$_POST['nick']."' && `Haslo` = BINARY '".$_POST['haslo']."' ")) > 0) { if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT `Id` FROM `Gracze` WHERE `Nick` = BINARY '".$_POST['nick']."' && `Haslo` = BINARY '".$_POST['haslo']."' ")) > 0 ) {