Zwracam się o pomoc bo nie mogę znaleźć co i jak zmienić żeby wyeliminować ten błąd. Niby wszystko wyszukuje normalnie (przy jednym zaznaczeniu lub kilku checkbox) ale jak zaznacze wszystkie checkboxy w wyszukiwarce wywala mi taki bład:
SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')) group by o.id having count(o.id)=15 order by o.wyroznione DESC,o.id DESC' at line 3
mam taki kod
[php][/php]
{ $i=0; foreach($formData['id_prawo_jazdy'] as $idpj){ $where_idpj[]=':id_prawo_jazdy_'.$i; $bind[':id_prawo_jazdy_'.$i++]=$idpj; } } $sql="SELECT o.miasto,o,o.aktywne,o.id,o.id_kategoria,o.nazwa_ogloszenia, z.id_ogloszenia,z.thumb,z.uploads,z.im,p.id_ogloszenia,p.id_prawo_jazdy FROM ogloszenia o LEFT OUTER JOIN zdjecia z on o.id=z.id_ogloszenia LEFT OUTER JOIN pj p on o.id=p.id_ogloszenia $sql.=" and o.id not in (select o2.id from ogloszenia as o2,pj as p2 where o2.id=p2.id_ogloszenia AND p2.id_prawo_jazdy in(".implode(',',$idpj_all).")) else $sql.=" group by o.id order by o.wyroznione DESC,o.id DESC"; $stmt=$pdo->prepare($sql); $stmt->execute( $bind );