Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: MySQL połączenie z Toad for MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
eviance
Witam

Poniższe distro mam na 3 serwerach, po awarii zasilania (wyłączenie), niestety mam dziwne objawy jednego serwera.

Distributor ID: EnterpriseEnterpriseServer
Description: Enterprise Linux Enterprise Linux Server release 5.1 (Carthage)
Release: 5.1
Codename: Carthage

Pierwszy jak w temacie nie mogę połączyć się z każdego komputera w sieci w/w programem, na porcie 3306 do tego serwera, a na innych oki. Co dziwne "MySQL nawigator łączy się z bazą :/"

Komunikat:

Próba połączenia nie powiodła się, ponieważ połączona strona nie odpowiedziała poprawnie po ustalonym okresie czasu lub utworzone połączenie nie powiodło się, ponieważ połączony host nie odpowiedział

Pozostałe nie ma problemu z logowaniem, configi te same nic nie grzebałem,iptables jest na off bo to wewnętrze serwery, dziwne działanie SSH długo myśli przy logowaniu (oczekuje długo na hasło) PAM nie zmienione.Pierwszy raz mam taki przypadek.

Uki
mar1aczi
Cytat(eviance @ 21.05.2014, 07:36:42 ) *
...po awarii zasilania (wyłączenie), niestety mam dziwne objawy jednego serwera.

Rozumiem, że było to nie planowane wyłączenie, czyli po prostu maszyny złożyły się z powodu braku prądu.
Sprawdź logi, czy usługi wystartowały poprawnie. Sprawdź system plików, czy nie ma błędów.
eviance
Witam

dzięki ale własnie to robię smile.gif

tcpdump port 3306

i tak na "Navigatorze puszcza normalnie" bezproblemowo na tym porcie i ustawieniach, Toud na różnych kompach nie działa :/ szczerze to już zgłupiałem smile.gif

Uki
Pyton_000
Może głupie pytanie, a próbowałeś restartować wszystkie maszyny ?
eviance
Cytat(Pyton_000 @ 21.05.2014, 10:48:50 ) *
Może głupie pytanie, a próbowałeś restartować wszystkie maszyny ?

Tak wszystkie.

Dziwna sprawa bo np. dbForge Studio Express for MySQL mnie bez problemu łączy jedynie zwiększony timeout logowania do 20 s.

Już wszystko przepatrzyłem configi na /etc/ z rodzimych serwów, pewnie jakaś głupota ale nadal szukam.

UKI
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.