Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wczytanie zmiennej do textbox
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Tommy14
Witam, robię panel admina i nie wiem jak zrobić edycję uzytkowników. Mam pomysł aby admin podawał Id użytkownika i do formularza wykożytanego przy rejestracji zostały wprowadzone dane tego użytkownika, po czy admin zmienił by co chciał i kliknął zatwierdz. Nie wiem co ma wpisać w value danego komponetu.Połączenie z bazą działa.
  1. <input type="submit" name="Imie" value="?questionmark.gif" /> </td>
Luna_s20
  1. <?php
  2.  
  3. $imie = IMIĘ UŻYTKOWNIKA WYCIĄGNIĘTE Z BAZY;
  4. $podpis = PODPIS UŻYTKOWNIKA WYCIĄGNIĘTY Z BAZY;
  5. $email = EMAIL UŻYTKOWNIKA WYCIĄGNIĘTY Z BAZY;
  6.  
  7.  
  8. ?>
  9.  
  10. <input type="submit" name="Imie" value="<?php echo $imię; ?>">
  11. <input type="submit" name="Email" value="<?php echo $email; ?>">
  12. <input type="submit" name="Podpis" value="<?php echo $podpis; ?>">
Crozin
Test/kod wstawiany do HTML-a musi zostać odpowiednio przefiltrowany zanim zostanie wyświetlony. Inaczej możemy zrypać całą strukturę HTML-a, albo paść ofiarą ataku:
  1. <input type="submit" name="Imie" value="<?php echo htmlspecialchars($imię, ENT_QUOTES | ENT_SUBSTITUTE); ?>" />
Tommy14
OK tak normalnie to działa ale jak bym chciał to zrobić w pliku php to coś nie działa
  1. echo '<form method="post" >
  2.  
  3. <input type="submit" name="Imie" value="<?php echo htmlspecialchars($imie, ENT_QUOTES | ENT_SUBSTITUTE); ?>" />
  4.  
  5. </form>';
  6.  
  7.  
johny_s
wywal to echo i znacznik php ze środka
Tommy14
tak?
  2. <input type="submit" name="Imie" value=" htmlspecialchars($imie, ENT_QUOTES | ENT_SUBSTITUTE); " />
  3. </form>';
.

Nie działa coś.
johny_s
bo nie tak sie funkcje wkłada w tekst, manual o stringach poczytaj
Turson
Skoro bierzesz się za panel admina powinieneś znać podstawy jak się wstawia dane
  2. <input type="submit" name="Imie" value="'.htmlspecialchars($imie, ENT_QUOTES | ENT_SUBSTITUTE).'" />
  3. </form>';
Tommy14
dzięki za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.