Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wyświetlaniem nr tel. na francuskiej stronie.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
inerek
Witam,
Mam problem z wyświetlaniem niektórych informacji na francuskim portalu z ogłoszeniami.
Link do strony
Po prawej stronie po naciśnieciu napisu
"Voir le numéro de téléphone" powienien wyświetlić się nr telefonu.
Używam firefoxa ale na innych przeglądarkach jest to samo.
Podejrzewam ze tylko z Francji można ten numer odczytać.
Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to obejść? Przez proxy też nie dałem rady.
klapaucius
Hmm. Szczerze mówiąc wątpię, aby programiści strony ustawili coś takiego, aby numer można było odczytywać tylko z Francji.. No bo niby czemu by to miało służyć? Jest to przeważnie blokada przed robotami itp., natomiast blokada na podstawie kraju, z którego wchodzisz raczej wydaje mi się bez sensu.
Bardziej obstawiałbym tu na zwykły jakiś błąd/niedopracowanie webmastera.

Natomiast jeśli zależy Ci tylko i wyłącznie na pozyskaniu nr tel wlasciciela danej akcji, to (w zależnościu jakiej przeglądarki używasz) wystarczy przeważnie jedynie najechać i na dole pojawia się funkcja javascriptu z pewną wartością, która prawdopodobnie jest numerem telefonu. Zobacz na screenie jak to u mnie wygląda:

W większości przeglądarek wystarczy najechać myszką na to "Voir le numero..."

Jeśli by jednak u ciebie się to nie pojawiało, to poszukaj tej funkcji (getPhoneNumber) w podglądzie kodu źródłowego strony.

Pozdrawiam.
johny_s
To coś to raczej nr ogłoszenia, a pokliknięciu odpala się jakiś ajax który nic nie zwraca smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.