Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Strona po wydrukowaniu przerywa wykonywanie skryptu.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
harbii
Tak jak w temacie.
Mam stronke, która "automatycznie" drukuje. Na końcu kodu mam przejście na inną stronę.
Wyskakuje okno do drukowania. I jak wcisnę anuluj. skrypt dochodzi do końca a że na końcu jest przejście na inną strone przechodzi otwiera sie inna strona.
Jak wcisnę OK drukuje sie na drukarce ale pozostaje na danej stronie. Tak jakby po OK nie dokończał skryptu. Dlaczego? A może macie inne rozwiązanie.
Oto ten skrypt:
  1. if ($drukuj=='1'){
  2. echo '<body onload="print()">';
  3. }
  4. echo 'tekst drukowany';
  5. echo "<HTML><META HTTP-EQUIV=\"Refresh\" CONTENT=\"0;URL=strona.php"\"\"></HTML>";
Dapi
Przy drukowaniu nie wyświetla Ci znacznika body, który knoci strukturę dokumentu. Dbaj o poprawną składnię nawet w takich prostych stronach wink.gif

Powinno zadziałać:
  1. echo '<HTML><HEAD><META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="0;URL=strona.php"></HEAD>';
  2. if ($drukuj=='1'){
  3. echo '<body onload="print()">';
  4. }else{
  5. echo '<body>';
  6. }
  7. echo 'tekst drukowany';
  8. echo '</body></HTML>'
harbii
No niestety nadal po wciśnięciu ok pozostaje na stronkie dukowania a po anuluj idzie tam gdzie ma iść.

Czy ktoś ma pomysł dlaczego tak się dzieje?
Pyton_000
Zrób redirect via JS
Kod
window.location.href='strona.php'
harbii
to juz próbowałem. i efekt jest taki, że przechodzi na strona.php ale otwiera sie tylko tło i musze wcisnąć F5 aby pokazałą sie reszta.

masakra jakaś ! taka pierdoła a wstrzymuje mi robote
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.