craftsman
16.06.2014, 10:35:31
Cześć pisze małą aplikacje typu paint w html5 canvas(dla mojego syna:) ).Czy jest możliwe ,żeby 2 osoby na 2 różnych komputerach widziały ten Sam rysunek (ja rysuje a on to widzi).Mam pare pomysłów Jak: pobieranie całego dokumentu poprzez file get contents , ale Nie wiem czy to wogule zadziała.Proszę o pomoc ,pub rade Jak to rozwiązać Y
redeemer
16.06.2014, 10:39:36
Jeżeli to dla Twojego syna (a nie dla samodoskonalenia i nauki) to użyj gotowych aplikacji, np.
http://flockdraw.com/
markuz
16.06.2014, 10:47:11
Skorzystaj z funkcji toDataURL() która zamieni twój canvas na src obrazka (base64). Jednak żeby to działalo płynie proponuję użyć websocket-s - i przekazywać np. pozycję myszki, wybrane narzędzie (kolor itp.) oraz czy myszka jest kliknięta. Obrazek jest generowany na serwerze i pobierany przez klienta.
craftsman
16.06.2014, 11:38:09
Markuz Prubowałem tej metody toDataURL , ale Nie mogę się połapać w jakim miejscu się to zapisuje .(Mam tylko 2 miesięczne doświadczenie z js ,więc jestem trochę upośledzony w tej Tech.)
markuz
16.06.2014, 12:01:36
console.log(canvas.toDataURL());
Ta funkcja nie zapisuje tylko zwraca Canvas w postaci image/base64/png (string). Następnie możesz go wyświetlić poprzez:
var image = new Image();
image.onload = function() {
document.body.innerHTML = this;
}
image.src = canvas.toDataURL();
craftsman
16.06.2014, 14:34:15
Jesteś wielki Markuz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.