Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z ukryciem pokazaniem diva
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > AJAX
z4jc3v
Witam,
siedze z problemem juz drugi dzien a sprawa pilna moze ktos sie spotkal. Mianowicie mam o to taki kod

1. $.post(postlink, {data: data}, function (response) {
  2. if(respnse !== "")
  3. {
  4. $('#Response').html(response);
  5. }
  6.  
  7. else {
  8. $('#rej').hide();
  9. $("#ok").show();
  10. }
  11. });

i teraz tak jesli response nie jest pusta to element dostaje to co zwroci response natomiast jesli ma sie wykonac w else to juz nie dziala ... Sprawa o tyle ciekawa ze jesli wyrzuce spoza else'a to co tam jest to dziala normalnie.
nospor
Znajdz 10 roznic:
response
respnse

Zeby z czyms takim latac po forach to naprawde juz lekka przesada.... Naucz sie korzystac z konsoli bledow
z4jc3v
kod pisany ... zmienialem dane .... i dlatego literowka..
$.post('/api/index.php/index/register', {data: data}, function (response) {
if(response !== "")
{
$('#registerResponse').html(response);
}

else {
$('#rejestracja').hide();
$("#okregister").show();
}
kod skopiowany ... i tu nie ma literowek ... i mimo to nie dziala ...
nospor
else {
alert('Jak mnie widzisz,znaczy ze wchodzi do ELSE. Jak mnie nie widzisz, znaczy ze nie wchodzi do ELSE i twoj warunek jest zly');
$('#rejestracja').hide();
$("#okregister").show();
}
z4jc3v
nospor tego tez probowalem probowalem wszystiego co mozliwe ... idi divow sa na bank dobre bo po wyrzuceniu z else
dziala...
nospor
To wyswietla sie ten ALERT czy nie?
z4jc3v
Alert sie wyswietla ale operacje na idikach juz nie ...
nospor
Jesli konsola js nie wyswietla zadnych bledow, znaczy ze nie ma tych divow. To nic ze bez else są smile.gif

A te divy nie są przypadkiem dopiero w response? To by wyjasnialo czemu bez ELSE sie chowają
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.