Mam problem z prawidłowym działaniem aplikacji, której zadaniem jest wypisanie wszystkich plików (szablon, plik .txt) w folderze (pętla while), a podczas każdego obiegu pętli, sczytywana jest nazwa (odpowiednio sformatowana), następnie otwierany jest inny plik txt (lista linków) i na podstawie nazwy znajdowana odpowiednia linijka oraz wklejana na miejsce starego w szablonie.
O ile większość jest jest już zrobiona, o tyle ugrzązłem od kilku dni nad prawidłowym działaniem funkcji strpos, która tylko za pierwszym wywołaniem działa tak jak powinna.
Jestem początkującym w temacie, jednak poproszę o skupienie się nad rozwiązaniem problemu - pewnie coś niewielkiego, ale Ja już nie mam siły

Z góry dzięki za pomoc.
'D:\\testing\\linki2.txt', 'D:\\testing\\linki3.txt'); if(($file !== '.') && ($file !== '..')){ //pomija . i .. // zczytanie nazwy pierwszego pliku w folderze //print_r ($exp); //echo '</br>'; //... jesli znajdzie ktoras z dat, //to zapisuje jej klucz w tablicy dindex for($i = 0; $i <= $dindex; $i++){ //zczytuje nazwe oraz rok do tablicy ititle $ititle[$i] = $exp[$i]; } //echo 'Pobiera linie textu : '.$haystack.'</br>'; $newlink [$x] = $haystack; // to zapisuje go w tablicy } }else{ } }else{ } } // wkleja nowy link do szablonu /*if($fgc = file_get_contents('D:\\testing\\tbf\\'.$file)){ $fgc = str_replace('<!--c1--><div class='codetop'>Kod</div><div class='codemain'><!--ec1-->{links_1}<!--c2--></div><!--ec2-->','<!--c1--><div class='codetop'>Kod</div><div class='codemain'><!--ec1-->'.$newlink[0].'<!--c2--></div><!--ec2-->', $fgc); file_put_contents('D:\\testing\\tbf\\'.$file,$fgc); $fgc = str_replace('<!--c1--><div class='codetop'>Kod</div><div class='codemain'><!--ec1-->{links_2}<!--c2--></div><!--ec2-->','<!--c1--><div class='codetop'>Kod</div><div class='codemain'><!--ec1-->'.$newlink[1].'<!--c2--></div><!--ec2-->', $fgc); file_put_contents('D:\\testing\\tbf\\'.$file,$fgc); $fgc = str_replace('<!--c1--><div class='codetop'>Kod</div><div class='codemain'><!--ec1-->{links_3}<!--c2--></div><!--ec2-->','<!--c1--><div class='codetop'>Kod</div><div class='codemain'><!--ec1-->'.$newlink[2].'<!--c2--></div><!--ec2-->', $fgc); file_put_contents('D:\\testing\\tbf\\'.$file,$fgc); } */ } // KONIEC IF'a } }