Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: EasyAPache - utrata danych?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
boro11
Witam,
konfigurowałem sobie VPS'a ale niestety nie uruchomiłem sobie opcji GD i teraz nie działa mi np. captcha itp. Mam w panelu zarządzania VPSem (WHP + Cpanel) opcje EasyApache. Jest tam możliwośc updatu całego apache oraz usuwanie/dodawanie funkcji. Znalazłem tam opcje odnośnie GD, ale po dojściu do ostatniego etapu wyskoczyła mi informacja, że zmiany w apache mogą powodować utrate danych i tu pojawia się moje pytanie. Skonfigurowałem już sobie stronę na tym serwerze (również SSL) i czy jeśli wykonam tą operację to stracę te dane czy jest mowa o innych danych?
Pyton_000
znasz takie pojęcia jak backup danych ?

Zrób sobie lokalnie kopię VPS i po kłopocie
pedro84
Cytat(boro11 @ 9.09.2014, 22:40:06 ) *
Skonfigurowałem już sobie stronę na tym serwerze (również SSL) i czy jeśli wykonam tą operację to stracę te dane czy jest mowa o innych danych?

Tam jest mowa o możlwej utracie danych w postaci plików konfiguracyjnych, dodatkowych configów, które ładujesz, etc - a nie danych użytkowników. Rekompilowałem Apacza i pehapa z EA setki razy - nie powinno się nic stać.

Poza tym, GD możesz doinstalować chociażby z Pecla, nie ma potrzeby rekompilacji całego pehapa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.