Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][MySQL][PHP]Odświerzenie strony po wygenerowaniu pliku csv
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
chemiqs
hej
mam plik listafaktur.php -> w nim pokazuje mi sie cala lista faktur, ktore nie sa "wydrukowane".
Przy każdej fakturce jest checkbox do zaznaczenia. Jeżeli zaznaczę jedną lub więcej faktur i kliknę przycis WYDRUKUJ to generuje mi się plik csv do którego wrzucam sobie jakieś pola. To taki wstęp. Teraz jak to działa.

listafaktur.php pod przyciskiem WYDRUKUJ ma podłączony JS, który sprawdza czy w ogóle jest jakas fakturka zaznaczona checkboxem. Jeżeli jest JS przekierowuje działanie do pliku generujfakture.php który odpowiada za tworzenie pliku csv.

Po wygenerowaniu takiego pliku csv skrypt sprawdza ktore faktury zostaly wpisane do csv i te checkboxy juz nie sa aktywne. Nie mozna dwa razy wrzucić je do kolejnego csv.

PYTANIE. Po wygenerowaniu pliku csv chciałbym żeby w tle przeładowana została strona LISTAFAKTUR.PHP.
Nie umiem tego zrobić.

proszę o helpa małego.

dzięki.
tzm
Jak dobrze rozumiem... skrypt kiedy pierwszy raz się uruchamia daje Ci efekt taki jaki chcesz na końcu uzyskać? Potrzebujesz po prostu w tle przeładować content z fakturami?
chemiqs
zgadza sie - dokladnie tak jest jak piszesz
phpkos
Może TO Ci pomoże:
tzm
Podepnij javascriptem i ajaxem ta metodę która Ci generuje wynik i przesyłaj go ajaxem do klienta, javascriptem podmieniaj zawartość strony danego elementu. @phpkos dobrze napisał ale to spowoduje odświeżenie całej strony, ale to powinieneś wiedzieć skoro udało Ci się tak daleko samemu dojść.
chemiqs
Niestety. Nie bardzo wiem jak to wykorzystac. Moze pokaże po kolei.
LISTAFAKTUR.PHP ma w formularzu taki button
  1. <button type="submit" style="color:#000" name="wydrukskonsolidowany" onclick="sprawdziloscfaktur(this)">Wydruk Skonsolidowany</button><br /><br />

Uruchamia sie taki maluśki JS ->
  1. sprawdziloscfaktur()
  2. {
  3. var q=zafakturuj();
  4. //zafakturuj zwraca ilosc zaznaczonych checkboxem faktur
  5. if (q!=0)
  6. {
  7. document.getElementById('szczegolyfaktur').action='generujfakture.php';
  8. }
  9. else
  10. {
  11. alert ("Zaznacz przynajmniej jedną fakturę aby wygenerować plik CSV");
  12. }
  13. }

GENERUJFAKTURE.PHP -> służy już do generowania csv.

chciałbym aby po skrypcie GENERUJFAKTURE.PHP przeładowana została strona aktywna czyli LISTAFAKTUR.PHP

Załączę może GENERUJFAKTURE.PHP
  1.  
  2. <?php
  3. require ("../db_login.php");
  4.  
  5. header ("Content-Type:application/csv");
  6. header ("Content-disposition: attachment; Filename=faktury.csv");
  7.  
  8. //********** i tutaj mi generuje łdnego csv ******* to działa OK ********
  9.  
  10. $mysqli->close();
  11.  
  12. ?>
  13.  

I nie wiem jak to zrobić i gdzie to wepchnąć smile.gif.

Panie i panowie - PLISSSSS

jakos sobie poradzilem smile.gif
banalnie proste jak to zwykle bywa

w ostatnim skrypcie GENERUJFAKTURE.PHP umieszczam na samym poczatku :
header('refresh: 1;');

to tak dla informacji jakby ktos szukal.
dzieki za wszystkie posty
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.