Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Poszukuję] Skrypt ogłoszeń Prometeusz
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
vmattpl
Witam,

Poszukuję osoby posiadającej skrypt ogłoszeń Prometeusz. Niestety autor skryptu nie odpowiada a sam zakupiłem kilka lat temu skrypt lecz niestety usunąłem jeden z plików i nie mam skąd go przywrócić aby ponownie zainstalować skrypt. Konkretnie chodzi o plik config.

Pozdrawiam
Pyton_000
a Google nie pomaga w znalezieniu nazwy pliku ?
vmattpl
Jest to konkretnie plik configs.php znajdujący się w folderze admin/pliki. Chciałbym poznać jego oryginalną zawartość.
lukasz_os
Teraz się nauczysz robić backupy smile.gif A moze Twój hostingodawca robi to za Ciebie.
vmattpl
Hosting jakiś czas temu zlikwidowałem i niestety dokonałem edycji na własnych plikach zapasowych na dysku. Niestety okazało się, że coś namieszałem z jedną linijką (konkretnie ją usunąłem) i teraz strona nie działa i nie mam jak cofnąć zmian.
lukasz_os
Skoro nadpisujesz ostatnią kopię to nie dziw się teraz że coś nie śmiga smile.gif Człowiek niestety uczy się na błędach. Cóż życzę powodzenia w poszukiwaniu smile.gif
Pyton_000
To w końcu cały plik popsułeś czy tylko 1 linijkę ? Jeżeli jedną linijkę to da się spokojnie napisać od nowa ta aby działało.
vmattpl
Usunąłem 1 linijkę w pliku i nie wiem co tam dokładnie było
Pyton_000
Wrzuć ten plik gdzieś wywalając wrażliwe dane, pokaż gdzie brakuje, jakie błędy sypie itp. to może uda się odtworzyć wink.gif
vmattpl
Oto zawartość pliku gdzie została usunięta linijka kodu:

1. <?php
  2.  
  3. $mysql_host='localhost';
  4.  
  5. $mysql_base='nazwa_bazy';
  6.  
  7. $mysql_users='uzytkownik_bazy';
  8.  
  9. $mysql_pass='haslo';
  10.  
  11. >> W tym miejscu brakuje linijki wskazującej na położenie skryptu na serwerze (adres skryptu znam lecz nie wiem jak to zapisać) <<
  12.  
  13. ?>

Brak linijki powoduje, że wczytuje się jedynie biała strona.
Turson
Włącz raportowanie błędów, to wywali jakiej zmiennej brakuje tekstem "Undefined variable $jakaśZmienna" i będzie wiadomo.
lukasz_os
Jak nie wiesz jak włączyc raportowanie błędów zajrzyj tutaj: Temat: Jak poprawnie zadac pytanie
vmattpl
Przeniosłem stronę na inny hosting i strona się ładuje ale pojawia się komunikat:

Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: Couldn't resolve host name in
Pyton_000
i co to cały błąd?
szajens
Wiem że to trochę późno ale jeżeli nadal szukasz pliku do tego SZAJSU/skryptu to daj znać, tylko podaj wersje, ja mam pmz8 i 9,

jeżeli chodzi o ten błąd to skrypt łączy się ze stroną autora i próbuję pobrać info a aktualizacji, do tego ten syf jest podatny na ataki xss, pamiętam że trochę musiałem go zmodernizować.

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.