No jak w temacie.. po krótkim urlopie sobie zacząłem pisać narzędzie do lepszego debugowania niż konsola która nie ma z definicji dostępu do wszystkich metod w obiektach, i zmiennych w metodach które nie są definiowane globalnie a mimo wszystko czasem chciałbym znać ich aktualną zawartość zamiast w kodzie pisać 20 tysięcy razy console.log(coś tam);
Nie ma problemu żeby to napisać ale jak sprawdzić wszystkie używane obiekty w dokumencie w danej chwili? Ktoś ma jakieś sugestie jak mnie naprostować w mojej niewiedzy?
trueblue
18.09.2014, 17:35:49
A czy Ty chcesz rzeczywiście w danym momencie wyświetlić wszystkie obiekty, czy napisać uniwersalną funkcję, która wyświetli wszystkie, choć będziesz badać tylko jedną (w jednym momencie kodu taką, w innym inną, itd.)?
W gruncie rzeczy chciałbym ustalić jedno i drugie.
Jakie obiekty są używane w całym dokumencie ogólnie, i w danym momencie.
Wiem że są gotowe narzędzia, choć... czy firebug ma takie możliwości? Ale nie na tym polega nauka żeby ciągle korzystać z gotowych rozwiązań.
To taki studium case gdzie chce się douczyć kilku rzeczy o których bladego pojęcia nie mam.
trueblue
19.09.2014, 09:34:28
Hmm...a korzystałeś z debuggera JS i ustalania breakpointów?
To nie o to chodzi że ja tego na gwałt potrzebuję i muszę korzystać z takich narzędzi, chce sam coś takiego sobie napisać i dlatego pytam.
PrinceOfPersia
19.09.2014, 17:52:25
a w Chrome Dev Toolsach szukałes?
no i co dokladnie chcesz wiedzieć (w devtoolsach mozesz robic np. profilowanie gdzie ci pisze ile pamieci co zajmije w kodzie (np. utworzone obiekty tyle, funkcje tyle itp)
no i debugowac tez zdaje sie mozna (w sensoe stawiać breakpointy, patrzec na zmienne itp)
Cytat(tzm @ 19.09.2014, 18:48:58 )

Widełki wynagrodzenia podane być tu powinny. Przynajmniej minimalna możliwa stawka netto/mc, i nie chce mi się tłumaczyć dlaczego.
Sam bym się chętnie skusił na taką zmiane ale jak nie ma stawki... nie chce mi się nawet odpowiadać.
Moze bardziej sprecyzuje swoje pytanie.
Znajdzie różnicę między:
[
JavaScript]Pobranie nazw wszystkich obiektów wykorzystywanych w danej chwili.
a:
[
DevTools]Pobranie nazw wszystkich obiektów wykorzystywanych w danej chwili.
PrinceOfPersia
19.09.2014, 19:34:49
Chyba coś ci się pokićkało w poście...
Chyba jednak nie. Jest wszystko tak jak napisałem.
Znajdź różnice między:
Jakim narzędziem sprawdzić wszystkie obiekty w dokumencie?
a:
Jak napisać takie narzędzie które mi to umożliwi?
Co wy dzisiaj ćpacie ludzie? Czy ja po chińsku pisze?
trueblue
19.09.2014, 19:43:37

)
Zerknij jeszcze raz na całego swojego posta.
A tu może coś dla Ciebie:
http://stackoverflow.com/a/2934812
PrinceOfPersia
19.09.2014, 19:44:24
Mówiłem o twoim poście z godziny 18:57.
Cytat(trueblue @ 19.09.2014, 20:43:37 )

)
Zerknij jeszcze raz na całego swojego posta.
A tu może coś dla Ciebie:
http://stackoverflow.com/a/2934812O to chodziło ! dzięki.
@PrinceOfPersia dalej uważam że mój post niesie całkowicie logiczny przekaz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.