Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][CSS][HTML]Slider - dodanie funkcji automatycznego slajdu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
muumiin
Witam!

Zrobiłam slider, żeby nie wrzucać całego kodu to może tylko opiszę:

w html napisałam listę nieuporządkowaną, każde <li> to jeden slajd, przy każdym <li> jeden przycisk input typu radio.
w css ustawiłam widoczność tak, żeby wyświetlał się ten slajd, przy którym jest zaznaczony przycisk.

Czy jest możliwe dodanie automatycznego przewijania takiego slajdu?
Tzn żeby same się przełączały co kika sekund przyciski radio?
Może da się to jakoś napisać w php albo innym języku?

Z góry dzięki za odpowiedź smile.gif
Daimos
W javascript, tylko i wyłącznie, chyba, że interesuje Cię przeładowanie strony za każdym kliknięciem, to może być i php wink.gif
Widać, że nie znasz podstaw jednego i drugiego (bo wiedziałbyś, co działa po stronie klienta, a co nie), dlatego lepiej poszukać gotowca.
Jeśli chcesz pomocy, to mogę doradzić, że z jquery zajmie Ci to kilka linijek, ale czy pomoc Ci wystarczy?
muumiin
to prawda, że o javascript i php nie mam wiele pojęcia. Byłoby to możliwe, żeby do mojego slidera dołączyć tylko kilka linijek w javascript? Próbowałam ściągać "gotowce", ale przerobić kilkaset linijek tekstu, w języku którego nie znam, jest trochę nieosiągalne... A raczej nie znajdę slidera wyglądającego dokładnie tak, jak bym chciała. Więc może napisałbyś mi te parę linijek?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.