Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] formularz kontaktowy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
followc
Witam, mam problem poruszany już wielokrotnie, niestety żadne podpowiedzi nie pomagają mi w jego rozwiązaniu.

Otóż zbudowałem prostą stronę z formularzem kontaktowym. Żeby nie nadwyrężać swoich marnych umiejętności wykorzystałem gotowy kod. Jeden, drugi, siódmy. Żadnemu z nich nie udało się wysłać choć jednej wiadomości. Nie wiem już jak mam do tego prblemu podejść. Może miał ktoś podobną sytuację, którą rozwiązał? Mam serwer na home.pl
Turson
Do funkcji mail() na home.pl trzeba podać ostatni parametr jakiś specjalny. Poszukaj u nich w FAQ
Mega_88
Tutaj - > https://pomoc.home.pl/komunikaty/1067

Ogólnie chodzi o headery i -f:

1. $headers .= 'To: NAME <example@example.pl>' . "\r\n";
  2. $headers .= 'From: NAME <example@example.pl>' . "\r\n";
  3. $headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
  4. $headers .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n";
  5.  
  6. mail($do, $temat, $wiadomosc, $headers, "-fexample@example.pl");
followc
Cytat
WAŻNE! Adres e-mail nadawcy zawarty w nagłówku wiadomości musi istnieć w ramach konta, do którego nastąpiła autoryzacja. W przeciwnym wypadku wysyłka wiadomości nie zostanie zrealizowana. Dotyczy to programów pocztowych oraz skryptów, które obsługują wysyłkę wiadomości e-mail.

Nie rozumiem. Jak mam takie konto autoryzować? nie mogę wysyłać maili do dowolnie wybranego konta mailowego, np example@mail.com?
ziolo
Możesz wysyłać mail do dowolnego adrsu.

Tu chodzi o adres nadawcy. Musi on być z home.pl, musi istnieć w ramach konta.
maxil
musisz założyć konto mailowe na koncie w home.pl np. no-reply@twojastrona.pl i wtedy do parametry -f wpisujesz właśnie ten adres e-mail.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.