Mam problem, którego nie mogę zadowalająco rozwiązać. Mam kilka pomysłów, ale ciągle wydaje mi się, że jest coś prostszego.
Jestem w trakcie tworzenia małego portalu i mam 4 podstrony. Pierwsze trzy podstrony wyświetlają informacje - każda podstrona swój rodzaj informacji. Załóżmy, że jedna wyświetla informacje z Niemczech, druga z Holandii, a trzecia z Polski. Każdy z tych rodzajów informacji ma osobne tabele w bazie danych. Te tabele mają też takie same kolumny, założmy że są to 'ID' 'TYTUL' 'TRESC' i 'DATA". Nie mam problemu żeby na każdej z tych podstron wyświetlały się według daty (czym nowsze tym wyżej). Mój problem zaczyna się przy CZWARTEJ podstronie zatytułowanej "WSZYSTKIE", która ma łączyć informacje z tych trzech podstron i też wyświetlać je według daty. Pewnie najprostszym wyjściem byłoby zrobienie jednej tabeli dla tych wszystkich informacji i dodanie dodatkowej kolumny kategoria, ale tutaj pojawia się problem. Chciałbym za jakiś czas dodać innego rodzaju podstrony z innego rodzaju informacjami, które będą miały inne kolumny w bazie danych, np ID 'KTO' 'GDZIE' i 'DATA'. I one też miałyby się wyświetlać na tej podstronie "WSZYSTKIE" razem z innym informacjami w kolejności - według daty. W takiej sytuacji zrobienie tabeli z kolumnami 'ID' TYTUL' TRESC' 'KTO' 'GDZIE' 'DATA' mija się z celem.
Jak to rozwiązać?