zomb
13.10.2014, 22:13:36
Witam,
Chcę wprowadzić nietypową komunikację między moimi 2 stronami, otóż:
przy wczytywaniu jednej ze stron, miałby uruchamiać się automatycznie skrypt js, który wykonywał by jedno polecenie js na drugiej ze stron...
ktoś mógłby mnie naprowadzić jak to zrobić?
Pozdrawiam
fate
14.10.2014, 08:17:54
Domeny czy podstrony?
DOmeni NIE
http://en.wikipedia.org/wiki/Same-origin_policyJak podstrony to nawet cookies
napisz dokladnie co chcesz zrobic BTW
zomb
14.10.2014, 10:09:12
nie chciałem tego robić bo komuś może się nie spodobać, moja kuzynka uczestniczy w pewnym konkursie, ludzie oddają głosy na jej galerie, wszystko było ok, ale pojawił się jakiś nieuczciwy gracz, średnio raz dziennie o tej samej godzinie nabija sobie 1000głosów, niestety w regulaminie konkursu nie ma żadnej wzmianki o botach itd...
staje się jasne że dana osoba szybko wyszła na pierwsze miejsce, więc ja też zamierzam grać nie fer. na programowaniu w html/php znam się dobrze ale na javascripcie już nie do końca, posiadam różne strony, na jednej z nich mam np. 3000 unikalnych użytkowników, chciałbym na niej zamieścić skrypt który automatycznie oddawał by głos właśnie na tej stronie w innej domenie...
jeżeli wejdzie się na strone konkursu wystarczy w konsoli wydać polecenie: bnt.ajax('glosuj','numer'); i glos zostaje oddawany, tylko wiadomo musi być unikalne ip, dlatego pomyślalem o javie, bo np w curlu nie da sie tego zrobic...