1-2 tyś za GIODO ?! jeśli jesteś aż tak przy kasie, że chcesz wydać tyle za 10 minut roboty to z chęcią zrobie Ci to za 500zł i jeszcze dostaniesz ode mnie naklejkę dzielnego programisty
tutaj wypełniasz formularz :
https://egiodo.giodo.gov.pl/formular_step0.dhtmlNa jakim komputerze i u kogo są trzymane dane to nie ważne. Ważne jest kto jest administratorem zbioru. Jeśli Ty to to ty, jesli nie Ty to wskazujesz osobe lub zewnętrzną firmę i podajesz jej dane. W 90% przypadków to osoba składająca wniosek o nowym zbiorze jest jednocześnie jej administratorem.
Swoją droga te całe GIODO to jakiś cyrk. Przeglądaliście sobie kiedyś zbiory dla swoich miast ? Na stronie giodo mozna sobie sprawdzać miasta, firmy itd. W mojej mieścinie gdzie mieszka 30tyś osób, zarejestrowanych jest może z 50 zbiorów - z tego prawie wszystkie zbiory są administracji publicznej, szkoły , służby . Widziałem może ze 2-3 firmy prywatne. Fakt jest taki, że tego nikt nie robi i nikt za to nie sciaga. Sama idea zgłaszania zbiorów jest totalnie poroniona bo idac ich tokiem rozumowania, to każdy zbiór który prowdzisz musi zostać zgłoszony. Więc jesli chcesz żyć legalnie to musisz zgłosić jeszcze zbiór swojej książki telefonicznej w telefonie, jeśli prwodzisz firme to zbiór bazy klientów którym wystawiasz faktury itd itp. To jest przecież totalnie chore

Nie bierz sobie tego do głowy i a jeśli totalnie nie chce Ci się tego samemu zgłaszać, to wg mnie 100zł to jest max - jeszcze z pocałowanie w reke, za wypełnienie tego druczku.
edit: jeśli nei wierzycie że każdy zbiór w którym są jakiekolwiek dane którą mogą identyfikować ludzi, trzeba zgłaszać, to poszukacie sobie przedszkoli w bazie GIODO i zobaczycie ile jest zgłoszeń np. prowadzenia listy składek w zeszycie przez panią przedszkolankę. Ten kraj jest totalnie po....