Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Jak zwrócić "serwer nie istnieje"
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
php11
Dzień dobry,

1.  
  2. if ($_SERVER['REMOTE_ADDR'] != '99.99.99.99') {
  3. header('HTTP/1.0 301 Moved Permanently');
  4. header("Location: <a href="http://domena.pl&quot%3b%29" target="_blank">http://domena.pl")</a> ;
  5. }
  6.  

Zrobiłem przekierowanie na inną domenę i to działa, ale chciałbym uzyskać taki efekt, że ja normalnie widzę stronę, a cała reszta IP, że strona nie istnieje (przeglądarki zwracają swój komunikat).
Nie wiem, jak to zrobić smile.gif

Dzięki z góry.
b4rt3kk
Znaczy się co chcesz zrobić? Można jaśniej?

Że jak wchodzisz z danego IP to jest przekierowanie, a jak z innego to nie ma przekierowania? Czy tak?
php11
Dzięki za odpowiedź.

Jak wchodzę z mojego IP widzę stronę, a cała reszta widzi komunikat, że strona nie istnieje.
Komunikat nia napisany przeze mnie, ale ten zwracany przez przeglądarki.
b4rt3kk
Masz na myśli 404?

1. if ($_SERVER['REMOTE_ADDR'] != '99.99.99.99') {
  2. header("HTTP/1.0 404 Not Found");
  3. }
php11
Dzięki, ale to nie to smile.gif

Gdy wpiszemy w pasek adresu domenę, która nie istnieje, otrzymujemy:

"Nie odnaleziono serwera

Firefox nie może odnaleźć serwera www.ksgeufvkaseufyv.pl.

Sprawdź, czy adres nie zawiera literówek jak np. ww.example.com zamiast www.example.com
Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, sprawdź swoje połączenie sieciowe.
Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, sprawdź, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem."

To komunikat Firefoxa.
Inne przeglądarki zwracają swoje komunikaty.

Właśnie taki efekt bym potrzebował smile.gif
Mlodycompany
wydelegować domene na inny adres ip, a u Ciebie na kompie dodać hosta dla prawidłowej domeny i prawidłowego ip
php11
Dziękuję.
Nie za bardzo wiem, o czym piszesz, ale i tak nie mogę zrobić tego w Twój sposób.

Musi to zadziałać, jak napisałem.
Jeśli nie ma rozwiązania - trudno.

Dzięki
Mlodycompany
Tyle, że moje rozwiązanie jest dobre... domena na którą wchodzisz ma przypisany jakiś adres ip. zmieniająć ten adres ip na jakiś inny, wchodząc z przeglądarki na tą domene otrzymasz komunikat błędu taki jaki Cie własnie interesuje. zwykły podstawowy przeglądarkowy. Natomiast abyś Ty miał dostęp do strony, w pliku z hostami definiujesz sobie, że ta domena jest pod tym adres IP(tym prawidłowym) i nic więcej. W linuxie plik z hostami to /etc/hosts a w windowsie c:\windows\drivers\etc\hosts czy jakoś tak.
php11
Raz jeszcze dziękuję, ale niestety Twoje rozwiązanie - z różnych względów - odpada smile.gif
Nie chodzi tutaj tylko o mnie wink.gif
Mlodycompany
Jeśli tak bardzo się upierasz przy błędzie typowo przeglądarkowym to zawsze możesz rozpoznać przeglądarke i "zasymulować" taki błąd. Czyt. pobawić się htmlu i sklecić coś podobnego wink.gif
b4rt3kk
Cytat(php11 @ 31.10.2014, 15:05:46 ) *
Dzięki, ale to nie to smile.gif

Gdy wpiszemy w pasek adresu domenę, która nie istnieje, otrzymujemy:

"Nie odnaleziono serwera

Firefox nie może odnaleźć serwera www.ksgeufvkaseufyv.pl.

Sprawdź, czy adres nie zawiera literówek jak np. ww.example.com zamiast www.example.com
Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, sprawdź swoje połączenie sieciowe.
Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, sprawdź, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem."

To komunikat Firefoxa.
Inne przeglądarki zwracają swoje komunikaty.

Właśnie taki efekt bym potrzebował smile.gif

Nie jest to możliwe do osiągnięcia w PHP.

Jedyna możliwość to odpięcie domeny, co zresztą chyba proponuje Mlodycompany.
Rysh
Przekieruj strone header na wizualnie identyczna domene jak Twoja, tzn wstaw bialy znak na poczatku lub koncu.
php11
Dzięki, już myślałem, że to będzie dobre rozwiązanie, ale jednak nie.
&nbsp; jest widoczne w pasku adresu.
Pyton_000
A możesz powiedzieć po co Ci takie kombinacje ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.