Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Java][CSS][HTML]Problem ze sliderem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kamilkosiak
Witam. Na stronie mam problem z górnym sliderem( na stronie głównej). Chciałbym zmniejszyć zdjęcia ale jedyne co mogę zmniejszyć to cały slider a mimo to zdjęcia się nie zmniejszają. Macie jakiś pomysł co może być nie tak z tym?
Link do strony: dentysci.reklamareklama.com
Plik JS odpowiadający za slider: http://dentysci.reklamareklama.com/js/camera.js
Próbowałem coś w nim grzebać ale nic to nie dawało. Efekt jaki chcę osiągnąć to taki, żeby zdjęcia mieściły się w kadrze(obecnie jeśli dobrze się przyjrzeć to widać, że twarze są ucinane itp.).
Proszę o naprowadzenie mnie gdzie może leżeć rozwiązanie problemu smile.gif Nie liczę na gotowca a jedynie na jakąś dobrą wskazówkę smile.gif
Pozdrawiam
ilidir
Problem leży w konfiguracji modułu tam możesz na pewno okreslić szerokość i wysokość. Polecam ci dodatek do firefoxa "Firebug" tam wszsytko pieknie widać smile.gif To znaczy ja widziałem ;p
kamilkosiak
Niestety była to pierwsza rzecz jaką zrobiłem i jaką zawsze robię przy błędzie... Kiedy zmieniam wartości szerokości i wysokości nie zmienia to wielkości modułu razem z wielkością zdjęcia. Zmienia samą wielkość modułu przez co zamiast całego zdjęcia widać jego połowę.
tzm
Okropny slider, skoro działa rolka myszki to powinna przesuwać tył / przód a nie tylko w jedną stronę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.