to normalnie wyskakuje na stronie Nick: "i tu właśnie mój nick", ale co jeżeli chce np z innej klasy pobrać ten nick tą samą metodą? Próbowałem zapisać wynik w zmiennej i potem to zdobywać przez funkcje, ale to mi nie działa :c
to normalnie wyskakuje na stronie Nick: "i tu właśnie mój nick", ale co jeżeli chce np z innej klasy pobrać ten nick tą samą metodą? Próbowałem zapisać wynik w zmiennej i potem to zdobywać przez funkcje, ale to mi nie działa :c
$sql = "SELECT id_user, phone_number, username FROM Konta where email='$mail' " ; $result = $conn->query($sql); if ($result->num_rows > 0) { while($row = $result->fetch_assoc()) { echo "Nick: " . $row["username"]."<br>"; $_SESSION['nickUzytkownika'] = $row['username']; return true; } } else { echo "0 Wyników"; } function GetMail() { return isset($_SESSION['nickUzytkownika'])?$_SESSION['nickUzytkownika']:''; } $conn->close(); ?> <a> Twój nick: <? $this->GetMail() ?></a>
$sql = "SELECT id_user, phone_number, username FROM Konta where email='$mail' " ; $result = $conn->query($sql); if ($result->num_rows > 0) { while($row = $result->fetch_assoc()) { echo "Nick: " . $row["username"]."<br>"; $_SESSION['nickUzytkownika'] = $row['username']; return true; } } else { echo "0 Wyników"; } function GetMail() { return isset($_SESSION['nickUzytkownika'])?$_SESSION['nickUzytkownika']:''; } $conn->close(); ?> <a> Twój nick: <? GetMail() ?></a>