Otóż próbuje wstawić ostatnio dodane ogłoszenia tak jak to wygląda na podstronie
http://www.wysypisko.org/announcements na stronę główną http://www.wysypisko.org/ samą listę ogłoszeń
bez wyszukiwarki aby widać ją było pod kategoriami
Plik odpowiedzialny za stronę główną to layout_main kryje się pod ścieżką \application\views
tam znalazłem kod gdzie należało by wstawić kod odpowiedzialny za ogłoszenia
<div id="content"> <div id="flashinfo"> <?php flashinfo::render() ?> </div> <?php if(Kohana::$config->load('global.site.template.choose') == 'uklad2') Modules::execute('frontend/main/index/top') ?> <?php Modules::execute('frontend/main/bottom') ?> <div class="clearfix"></div> </div>
w folderach \application\views nie moge znależć zadnego pliku do tej podstrony doszedłem do wniosku że musi być w folderze modules ale tam tych plików jest masa
Wie ktoś może jak go odszukać?
Bo podejrzewam że wystarczy tylko skopiować kawałek kodu który jest odpowiedzialny za wyświetlanie ogłoszeń i wstawić go na stronę główną i będzie ok
Znalazłem odpowiedzialny plik a w nim kod ale nawet jak wkleje go w całości coś tam wyświetla bez ogłoszeń jest masę błędów w stylu:
Notice: Undefined variable: pager in /home/xxx/ftp/wysypisko/application/views/layout_main.php on line 258
Notice: Undefined variable: announcements in /home/axxx/ftp/wysypisko/application/views/layout_main.php on line 262
Jak by ktoś chciał zerknąć mogę przegrać i pokazać niech da znać nie chcę tak strony zostawiać z błędami
<div class="box gray announcements"> <div class="content"> <?php $filters = $session->get('index_filters'); $from = $filters['from']; ?> <div class="tabs"> </div> <div class="clearfix"></div> ->set('announcements_types', $announcements_types) ->set('name', 'index_filters') ->set('provinces', $provinces) ?> <div class="clearfix"></div> <div class="clearfix"></div> <?php echo View::factory('frontend/announcements/_announcements_list')->set('announcements', $announcements)->bind('ad', $ad) ?> <div class="clearfix"></div> <div class="clearfix"></div> </div> </div>