ambrylun
20.12.2014, 15:28:25
Cześć, na mojej stronie zaimplementowałem prosty system logowania który zapisuje dane - login i hasło do pliku a w przypadku rejestracji sprawdza czy taka nazwa w wyżej wymienionym pliku już istnieje. Chciałem zrobic tak, żeby każdy użytkownik miał indywidualne ustawienia dla wyświetlenia galerii zdjęć np. zaznacza zdjecia które mają być prywatne no i tak zacząłem czytać o tej sesji itd. ale nie wiem jak zrobić żeby każdy użytkownik miał swój własny identyfikator sesji który będzie się generował po podaniu takich i nie innych danych bo te session_start() to generuje już istniejący identyfikator lub nowy, i wyjdzie na to, że nie ważne kto się zaloguje to będzie miał ten sam identyfikator sesji. Jak każdemu użytkownikowi (zależnie od loginu) przypisać jego własny indywidualny identyfikator sesji i żeby te ustawienai w tej sesji były wznawiane po zalogowaniu się ?
aniolekx
20.12.2014, 15:35:42
jeżeli trzymasz użytkowników w tabeli to każdy użytkownik powinien mieć unikalne id, w osobnej tabeli trzymasz dane dot ostawień, a także ten unikalny id użytkownika.
ambrylun
20.12.2014, 15:37:36
Znaczy ja mam to w pliku xml, a nie w bazie danych, to każdy użytkownik powinien mieć swój własny identyfikator sesji tak ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.