Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zakup na RATY
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Posio
Siema, mam zamiar kupić jakiś sprzęt komputerowy na raty ~1500 zł. Chce kupić z Agito i do wyboru mam Santander / PayU. NIgdy wczesniej nie miałem okazji korzystać z opcji ratalnych. Wie ktoś jak mocno przekłamują te "kalkulatory" ratalne ?
Forti
Co masz na myśli "przekłamują"? Wszystko jest uzależnione od oprocentowania oraz zdolności kredytowej - jeden bank da, inny nie.
Posio
Dobra, wszystko załatwione, ogólnie nie polecam załatwiania tych zasranych rat przez internet bo to chu* nie robota. Dziekuje pozdrawiam smile.gif
Forti
Akurat raty PayU (np. z allegro) są dosyć proste.
Posio
Powiedz to ludziom którzy mają wspólne konto (małżeństwo) i nie mogą zweryfikować się przelewem. smile.gif
Pyton_000
Nigdzie nie zweryfikujesz się za pomocą wspólnego konta.
Posio
Moim zdaniem odsuwanie kogoś od możliwości otrzymania rat, tylko dlatego, że jest w związku małżeńskim jeste debilizmem. Innym absurdem jest wymóg podania telefonów do zakładu pracy. Wszystko ok gdyby nie było trzeba podać i telefonu stacjonarnego i komórkowego. A z dupy mój zakład sobie weźmie komórkę. Trudne do wypełnienia nie są - to prawda. Ale bardzo irytujące.
Pyton_000
Problem nie polega na tym że małżeństwo nie może wziąć nic na raty bo sam brałem wiele razy smile.gif
Problem polega na tym, że mając konto wspólne systemy nie potrafią rozpoznać właściciela rachunku. Tak samo jest z adresami. Wystarczy drobna pierdoła w postaci literówki w adresie i klops.

Co do telefonów to zawsze podaję ten sam nr. kom i tu i tu wink.gif nie ma to znaczenia żadnego. Równie dobrze możesz podać coś z czapy, a i tak przejdzie. Jedynie przydaje się do weryfikacji dochodów w przypadku jakiegoś problemu.

Raty online są wygodą i ułatwieniem, nie trzeba czekać wiekami na decyzje, a przynajmniej mi się tak nie zdarzyło. Czasami było zamieszanie jak dostawałem odmowę online, a po 1h ktoś do mnie dzwoni żeby zweryfikować ręcznie po rozmowie. Ale okazywało się że i tak raty zostały odrzucone, a pomimo tego w systemie z powodu jakiegoś Buga nie jestem oznaczany jako anulowane. To taka dygresja smile.gif

Ogólnie Polecam raty PayU, bo to chyba jedyne najsensowniejsze, które biorą pod uwagę przychody z DG.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.