Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kod JavaScript do przycisku Wyślij
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Matushek
Witam,

mam taki problem:

na swojej stronie www w dziale kontakt umieściłem mały formularz kontaktowy w php, formularz ten jest na samym dole strony i chciałbym aby po wciśnięciu przycisku "Wyślij" nie przenosiło na samą górę strony tylko w konkretne miejsce
(np. maksymalnie do nagłówka "KONTAKT").

Czy jest możliwość zrobienia takiej operacji w JavaScript tak aby połączyć kod ze standardowym przyciskiem Wyślij?

Obecne rozwiązanie czyli standardowe, że przenosi na samą górę jest złe, ponieważ użytkownik nie widzi informacji które wyświetla skrypt formularza po kliknięciu w Wyślij...

Skrypt formularza kontaktowego, którego użyłem pobrałem z: http://websta.pl/download/php-formularz-ko...wysylania-maili

Ktoś może pomóc?

z góry dziękuję.
SpiritCode
Chcesz żeby wysłanie formularza przeniosło na następną stronę i przesunęło Cię do tego nagłówka "KONTAKT"?
Jeśli tak to nie możesz do akcji dodać # z id elementU?
rad11
A jakim cudem u Ciebie przenosi do samej gory strony , aw podanym przykladzie nie? Pokaz jak Ty to robisz.
Matushek
Jakim cudem nie wiem ale ewidentnie tak się dzieje.. :/

Proszę spojrzeć: http://barbarmana.pl/Czarna/kontakt.php

rad11
A no tak bo strona sie przeladowuje , to musisz uzyc js i ajaxa wedlug mnie aby tak sie nie dzialo.
Matushek
Cytat(rad11 @ 30.12.2014, 21:33:16 ) *
A no tak bo strona sie przeladowuje , to musisz uzyc js i ajaxa wedlug mnie aby tak sie nie dzialo.

Wszystko ok tylko jak to wykonać? Cały formularz trzeba zmieniać na js i ajaxa czy da się stworzyć kod pod sam przycisk?
SpiritCode
sprawdziłem. W formie w atrybucie action dodaj #content
  1. <form class="small-9 medium-9 large-9 columns" action="/Czarna/kontakt.php#content" method="post" id="formularz">

Matushek
Cytat(SpiritCode @ 30.12.2014, 21:38:57 ) *
sprawdziłem. W formie w atrybucie action dodaj #content
  1. <form class="small-9 medium-9 large-9 columns" action="/Czarna/kontakt.php#content" method="post" id="formularz">

Faktycznie pomogło smile.gif Dziękuję bardzo smile.gif za ch... nie mogłem znaleźć gdzie umieścić #content..

Pozdrawiam smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.