Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][MySQL][PHP] Dwa formularze jeden przycisk wyślij
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Impact
Witam,
Czy jest możliwość odebrania ze strony z dwóch formularzy zmiennych i zapisania ich do bazy? Jeżeli tak to w jaki sposób odebrać dane z 2 formularzy jednym przyciskiem ?
Kshyhoo
Pierwsza linijka mojej sygnatury, pozdrawiam.

Otwieram.
trueblue
Możesz w trakcie submitowania drugiego formularza, przepisać do jego ukrytych pól wartości z pól pierwszego formularza.
W HTML5 jest atrybut "form" dla pól formularza. Można wtedy takie pole wyprowadzić z formularza w dowolne miejsce.
Impact
a nie można jakoś danych pobrać przez jakiegoś if-a ? Bo później chce jeszcze autouzupełnienie z bazy danych dodać przy wpisywaniu danych do formularzy.
trueblue
If w PHP? Obojętnie ile byś miał formularzy na stronie, to po zatwierdzeniu jednego tylko ten przekaże dane, więc if na nic tu się nie przyda.
Impact
ale ja chce zatwierdzić dwa przy pomocy jednego przycisku a nie jeden formularz... Czyli co nie mam takiej opcji ?
trueblue
Wiem, że chcesz dwa, ale nie ma takiej możliwości. Możesz zatwierdzić tylko jeden, obojętnie ile formularzy jest na stronie.
Są opcje. Napisałem w trzecim poście, czy one Ci nie odpowiadają?
Kshyhoo
Ja zadam pytanie, które jeszcze nie padło: po kiego grzyba? Nie można zrobić tego w jednym formularzu?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.