Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jabber na gmail
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
nospor
Hej, mam konto jabber na gmailu. Niestety ma to wielki feler, bo gdy jestem offline to wiadomości nie są przekazywane do komunikatora i poprostu giną (nie licząc faktu, że na stronie gmail moge je odczytac, ale tam nie zaglądam za czesto).
Gdzieś w necie wyczytalem, ze niby juz to poprawili i że trzeba coś tam przełączyć, niestety nie napisano co i gdzie. Spotkał się ktoś z tym problemem i wie jak go rozwiązać?
Pyton_000
Zapewne chodzi o przełączenie starego czatu na Hangout, czyli wchodzisz na GMail i po lewej w czacie w opcjach powinieneś mieć przełączenie na nowy czat
nospor
No niby mnie przełączyły na Hangout ale jak nie docierało do mnie nic gdy wyłącze komunikator tak nadal nie dolatuje sad.gif
W kliencie (uzywam PIDGIN) też muszę coś zmienić na te okazje zmiany w gmail?
Pyton_000
Hmm.. Ja też mam Pidgin i jak wyłączę GMail (tj klienta) i wyłączę konto W Ptaszku to potem po napisaniu przez kogoś dolatują wiadomości...

nospor
Kurcze.... tez tak chce smile.gif
redeemer
Może Ci na telefon przychodzą?
nospor
Nie, nie mam na telefonie hangoutsow
freemp3
To może na jakimś innym urządzeniu? Gdzieś, gdzie cały czas jesteś zalogowany na gmail?
nospor
NIe, nigdzie wiecej nie jestem zalogowany na gmail. Tylko klient PIDGIN.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.