Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][MySQL][PHP]aktualizowanie pozyji mojej iw wyswietlanie innych graczy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bartek4175
witam! pomoże mi ktoś z tym skryptem?
http://forum.gammo.pl/showthread.php/11083...dzenie-po-mapie

Otóż chciałbym aby co 1 sekundę wyświetlało i aktualizowalo pozycję graczy , którzy mają z mysql online = 1 wink.gif

Mam problem również z zapisywaniem aktualnej pozycji gracza. Czy zrobić to jak skręci, czy sprawdzac co 1 sec czy zmienił pozycję?

Proszę o pomoc!
Kshyhoo
W czym Ci pomóc, w nauce PHP, JS? Chyba nie liczysz na gotowca?
bartek4175
Cytat(Kshyhoo @ 21.01.2015, 19:21:09 ) *
W czym Ci pomóc, w nauce PHP, JS? Chyba nie liczysz na gotowca?

w jakimś nakierowaniu na to wink.gif

to jak czy zapisywam aktualna pozycje gracza co 1 sec czy gdy sie ruszy?

I to odswiezanie i pokazanie graczy nie zabaradzo wiem jak zrobićsad.gif

@REFRESH

@REFRESH
nospor
Skoro chcesz odswiezac co jakis czas pozycje, to musisz leciec do bazy po aktualne pozycje. W tym celu uzyj AJAXa.
bartek4175
Cytat(nospor @ 25.01.2015, 16:56:15 ) *
Skoro chcesz odswiezac co jakis czas pozycje, to musisz leciec do bazy po aktualne pozycje. W tym celu uzyj AJAXa.

mam problem z wyświetlaniem graczy ( nie z dynamicznym ). Skrypt jest dla jednej osoby - jak pokazać innych graczy? wyświetlić ich na pozycjach z bazy? normalną pętle w php + ajax do dynamicznego odswiezania?

a z tym zapisywaniem jak lepiej?

czy zapisuje aktualną pozycje po przemieszczeniu się + sprawdzanie co 5 sekund czy pozycje się równają

czy co 1 sekundę aktualizować pozycję gracza?
nospor
Cytat
). Skrypt jest dla jednej osoby - jak pokazać innych graczy? wyświetlić ich na pozycjach z bazy? normalną pętle w php + ajax do dynamicznego odswiezania?
3x tak
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.