Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Łamanie wiersza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
muumiin
Z tego co pamiętam, to był jakiś znacznik, który mówił, w którym miejscu można przałamać wiersz. Nie chodzi mi o </br> ale o coś takiego co spowoduje, że dopiero gdy tekst nie będzie się mieścił w szerokości, to zostanie przełamany w konkretnym miejscu. Jaki to znacznik?
Wiem, że wujek google ma takie informacje, ale nie pamiętam jak się to nazywało, więc nie mogę znaleźć.
nvb
zobacz tak:

<div style="width:400px">

Tutaj daj jakis długi tekst a on sam się połamie... wszystko zalezy od szerokości diva jaki ustawisz.

</div>
Rysh
Czy chodzi o to Ci chodzi? http://www.w3schools.com/cssref/css3_pr_word-wrap.asp
muumiin
Nie chodzi mi o zwykłe zawijanie tekstu. Tekst mi się zawija, ale jeśli jakiś wyraz jest za długi, to przerywa go w dowolnym miejscu. I chodzi mi o taki znacznik html który się używało, żeby wskazać, w którym miejscu można przełamać jakiś wyraz. Żeby na przykład nie podzieliło w ten sposób:
Szczebr
zeszyn

ale np
Szcze
brzeszyn
nvb
Chodzi Ci o:

&shy;

CSS:
hyphens: auto;

?
muumiin
Albo nawet bardziej <wbr> wink.gif ale jak wpisałam w google &shy, to znalazłam też <wbr> wink.gif dzięki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.