zdarzylo sie wam? mam komputer sluzbowy wiec nie bardzo chcialbym system tutaj kasowac ze wzgledu na innych uzytkownikow i stawiac linuxa tylko zrobic obok tego co jest inna instalacje ktora w miare szlo by potem wypieprzyc w razie czego, jakies tutoriale przerabialiscie, wlasne zdanie?
kayman
27.01.2015, 10:43:27
a nie ma na maca jakiegoś odpowiednika WMvare?
Pyton_000
27.01.2015, 10:44:53
beng, to bedzie incepcja jak sie uda przebrnac przez to
Ciekawi mnie powód, dla którego chcesz linuxa obok maca
powod jest prozaiczny... nie stac mnie zeby sobie maca kupic o takich parametrach jak mam teraz pc w domu i dla mnie to porojona sprawa pracowac na dwoch systemach, bardziej porojona niz instalowanie darmowego systemu na kompie za 4kola ktory jest warty 2
Pyton_000
27.01.2015, 18:14:17
tzm jemu chodziło o to dlaczego linux obok systemu a nie w VirtualBox np. z którym Mac dobrze sobie radzi.
ah, .. szczerze? nie wiedzialem. straszny nie dowiarek jestem technologiczny i jesli ktos mi wciska ze system moze wirutalnie emulowac inny system to ja nie kupuje wydajnosci tego. ale nie sprawdzalem, nie wiem. nie chcialbym tracic na szybkosci sprzetu. jak to w praktyce wyglada?
jacobson
27.01.2015, 19:14:34
Instalacja Windowsa przez Parallel desktop na macu to Bajka, wszystko smiga, wspoldzielone wszystkie katalogi (przydaje sie bo wiele aplikacji chodzi na windowsa + office), dokładnie tak samo można ogarnąć ubuntu na maca - wydajność jest wysoka (oczywiscie troche zwalnia ale jak to system na wirtualu)
Bardziej chodziło mi, dlaczego chcesz instalować linuxa obok maca, skoro wiadomo że mac ma tą samą konsolę, podobny układ w systemie plików, nie mówiąc o jakości...
Ale na to pytanie już odpowiedziałeś
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.