Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nauka magento - dobry pomysł ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Terrorizer
Cześć,
Nie powiem, ze jestem wybitny, ale zaczynam już panować nad php.
Pomyślałem, że pora zrobić krok do przodu. Natrafiłem w sklepie na książkę o magento LINK
Przeczytałem kilka zdań okładki i już miałem ją kupić, jednak postanowiłem najpierw poczytać internety i dowiedzieć się nieco więcej na ten temat.
Właściwie nie wiem co chcę osiągnąć, widzę, że platforma o ile można to tak nazwać, jest dosyć popularna na rynku pracy i ciekawi mnie możliwość tworzenia sklepów.
Czy jest to dobry krok jeśli chodzi o rozwój w php? Czy są jakieś lepsze odpowiedniki?
No i co do samej książki... ktoś miał może styczność, albo mógłby wprawionym okiem zerknąć, czy jest sens to kupować?
Pyton_000
Cytat(Terrorizer @ 29.01.2015, 16:40:16 ) *
zaczynam już panować nad php

To lepiej najpierw zapanuj a potem dopiero bierz się za Magento.
To dlatego że zaraz będziesz latał na forum i pytał się o podstawy i pierdoły z dziedziny języka.
Magento to rozbudowany system i bardzo łatwo się pogubić.
Jak nie znasz OOP w stopniu przynajmniej średnim, nie wiesz co to wzorce architektoniczne, to szybko się zniechęcisz.
Terrorizer
Rozumiem, w takim razie magento nie jest jeszcze dla mnie, gdyż odpuściłem sobie OOP na bardzo wstępnym etapie.
Bardzo przyjemnie koduje mi się w zwykły stary strukturalny sposób, ale widocznie muszę przysiąść do obiektów.
Dzięki za wskazówkę smile.gif
Pyton_000
Najlepszym przykładem będzie jak sam zobaczysz kod Magento chociaż podstawowy kontroler jakiś czy cokolwiek.
Kloc
Czy nauka magneto to dobry pomysł?, a czy nauka ogólnie w sobie jest zła?
by_ikar
Cytat(Kloc @ 29.01.2015, 17:56:07 ) *
Czy nauka magneto to dobry pomysł?, a czy nauka ogólnie w sobie jest zła?

Nie tyle co zła, co może przynosić wymierne korzyści.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.