Witam,
na smamym początku nie wiem czy to będzie dobry dział. Jeśli nie prosze o przeniesienie.

Otóż mam problem z rozwiązywanie reCaptcha za pomocą php. Nie chodzi tu o automatyczne rozwiązywanie lecz o swojego rodzaju półautomatyczne.
Na odpowiedniej stronie jest kilka pól do wypełnienia oraz zabezpieczenie od Google. O ile wypełnienie tych pol automatycznie nie jest problem o tyle reCaptcha od google już tak. Myślałem najpierw żeby w Google znaleźć decpatcher w PHP lecz są one albo płatne albo po prostu bedą nie skuteczne gdyż jest to nowa recaptcha v2. Jako że zrezygnowałem z automatycznego rozwiązywania captchy w PHP postanowiłem za pomocą curl pobrać dany fragment strony z captchą i ją samemu rozwiązać a uzupełnienie pól pozostawić skryptowi.
Jednak nie wiem jak wysłać odpowiedź do serwera tak abym mógł rozwiązać captche i zwrócony wynik wysłać do serwera. Mogłby ktoś powiedzieć czym się zainteresować?

Jeszcze jedno. Wiem że PHP nie jest najlepszym do tego językiem jednak dość dobrze się z nim zapoznałem i z łatwiej bedzie mi przystoswywać jakiś kod. Jeśli jednak bedzie jakieś rozwiązanie w innych językach lub będzie to z korzyścią mogę nauczyć się czegoś innego. Dodam jeszcze, że będzie to prosty skrypt do rejestracji na stronie (bez spamowania) i pobranie jednej wartości i zwrócenie jej mi.
Dziękuję z góry za porady i pozdrawiam
Marcin