#Zamowienie.php /** * @var \AppBundle\Entity\Klient * * @ORM\ManyToOne(targetEntity="AppBundle\Entity\Klient") * @ORM\JoinColumns({ * @ORM\JoinColumn(name="idKlient", referencedColumnName="idKlient") * }) */ private $idklient;
chcę dodać brakujące adnotacje OneToMany i zmodyfikowac powyższą adnotację o `inversedBy` bo wspomniana komenda nie generuje tego automatycznie (piszą o tym w dokumentacji, że trzeba to zrobić ręcznie).
Więc dodaję do klasy odwrotnej relacji (inverse side) ten fragment by miec OneToMany
#Klient.php /** * @ORM\OneToMany(targetEntity="Zamowienie", mappedBy="klient") */ protected $zamowienia;
i modyfikuję fragment klasy właściciela relacji o inverseBy
/** * @var \AppBundle\Entity\Klient * * @ORM\ManyToOne(targetEntity="AppBundle\Entity\Klient", inversedBy="zamowienia") * @ORM\JoinColumns({ * @ORM\JoinColumn(name="idKlient", referencedColumnName="idKlient") * }) */ private $klient;
czy poprawnie dobrałem nazwy właściwości i wartości: mappedBy i inversedBy? Czy nazwy właściwości mogę sobie dobrać z kosmosu czy mają one odpowiadać nazwą kolumn?